Skillnader.

Tänk va. Man sätter upp en pjäs av Anders Breiviks manifest för att föra en diskussion kring hur den typen av tankar och idéer kan få fäste i Danmark. Inte hörs det några starka protester (utom i Norge, där de primärt kommer från anhöriga till offren) från arga antirasister som tycker att det är förskräckligt att man sätter upp denna hemska människas manifest och sprider dessa idéer. Kan ha att göra med att antirasister är ganska säkra i sin position och att de därför inte har något emot att dessa idéer kommer ut i ljuset, något som alltså inte verkar gälla för alla de antifeminister som fullkomligt gick i taket över att SCUM-manifestet sattes upp.  Oavsett så säger det ju en del om vilka idéer som anses vara provocerande, eller snarare om vilka grupper människor som är mest lättretade.

9 reaktioner till “Skillnader.”

  1. Roligt är ju också hur antifeminister har snackat om Breivik-pjäsen som ett ypperligt tillfälle att sätta dit alla som varit positiva till SCUM-pjäsen. Undrar hur de nu ska kunna vinkla de uteblivna reaktionerna till sin fördel.

  2. De liknar inte varandra mer än att tankegodset de baseras på är tveksamt. Därför blir det här inlägget onyanserat och mest en truism.

    1. Jag har inte sett ngn av pjäserna så kan ej uttala mig så specifikt. Har du det?

  3. Tja, hela norge verkar ju vara upprörda och danska politiker motsätter sig pjäsen. Tror det skulle bli mer reaktioner här om den sattes upp i Stockholm och inte i Köpenhamn.

    1. Att Norge är det har sin naturliga orsak i att det ligger så nära i tiden. I Danmark verkade det vara ganska lugnt, men det är klart att ngn alltid blir sur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *