Jag vill aldrig sluta utvecklas.

För det mesta är jag ganska bitter över mitt liv. Jag tycker inte att jag får något gjort eller utvecklas.

Men när jag ser tillbaks på det år som har varit så har det nog varit det absolut mest utvecklande åsiktsmässigt. Jag har gått mer och mer åt vänster i mina åsikter, från att vara väldigt individualistisk till att bli alltmer feministisk och anlägga mer och mer kritik mot kapitalismen. Jag har utvecklat en förkärlek för strukturanalys och i mångt och mycket nyanserat mitt perspektiv på världen. Jag har också blivit en avsevärt mycket bättre skribent och fotograf.

Det här året har nog varit det mest utvecklande intellektuellt. Men jag är rädd för att den här utvecklingen ska avstanna, att jag inte ska förvärva fler nya insikter eller färdigheter. Man ser ju på andra människor hur de stannar i sin ideologiska utveckling och mest förvärvar färdigheter som är relaterade till deras jobb eller utbildningar. Jag vill inte ha det så, jag vill alltid nå nya insikter och nyansera min bild på världen.

Har ni nån såndär bok, blogg, film eller radioprogram som har gett er ett riktigt uppvaknande. En massa nya insikter och idéer och ställt er syn på världen på ända. Tipsa gärna i så fall.

10 reaktioner till “Jag vill aldrig sluta utvecklas.”

 1. vad tycker du om ”underbara clara” ?
  ur ett feministiskt perspektiv? har du hört hennes sommarprat i p1?
  det skulle vara intressant med ett inlägg om det =)
  och jag tycker det var kul med läsarnas rubriker.
  pluggar du nåt? du skulle kanske passa som socionom?

 2. Uppvaknanden, jag har haft massor. Det kommer nog du också att få. Något beror det på om man fortsätter att vara nyfiken, istället för att begränsa sig som många väljer att göra.

 3. men palla va bitter över ditt liv. blir fan irriterad. du är 19-20 år ju. inte fan ska man ha behövt åstadkommit nåt då, du har hela livet på dig. utvecklas? herregud.

 4. Ja men ändååå! Tror du på allvar att du ska stanna i den ”intellektuella utvecklingen”? Din hjärna är inte ens färdigutvecklad ännu och kommer inte vara det förrän du är i min ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *