Jobbskatteavdraget.

För att få jobbskatteavdrag måste man tjäna över 9000 kronor i månaden. Då skattar man bara 15% till skillnad från den som tjänar 6000, som skattar 20%.

Det lustiga med detta är att det som spelar roll inte är om man jobbar eller ej, utan hur mycket man tjänar. Nu skulle jag väl inte kalla den som tjänar 9000 i månaden för någon slags överklass men är det inte lustigt att den som tjänar mer på samma sak måste skatta mindre?

Moderaterna snackar alltid om att man inte vill vara ett bidragsparti, som man anklagar socialdemokraterna för att vara. Men moderaterna är ju ett avdragsparti, som ju är typ samma sak bara det att det gynnar de som har mer pengar lite mer. Men utöver det är det samma äckliga kontrollstyrning av samhället med hjälp av ekonomin, samma vilja att ge pengar till dem som gör det enligt moderaterna ”goda valet”.

9 reaktioner till “Jobbskatteavdraget.”

  1. Så behöver det väl inte vara. Men om jag får välja ngt så väljer jag bidrag. Vad tycker du är upprörande med inlägget?

   1. Ang inlägget: All denna romantisering kring t ex Astrid Lindgren och Bamse är inte bättre än Disneys (ibland) förlegade syn på manligt/kvinnligt. Astrid Lindgren har ju några av de sämsta kvinnliga förebilderna, tänk Saltkråkans Malin. Redan som ett litet barn tänkte jag ”Nejdu, så som henne kommer jag aldrig att kunna vara” och fick lite ångest över hur en kvinna egentligen förväntas vara. Kände mig aldrig ful eller tjock eller i behov av att vara undergiven när jag tittade på Snövit, Den lilla sjöjungfrun eller någon av de andra Disney tjejerna som sägs signalera felaktiga värderingar. Att Lady Dahmer skyller våldtäktslekerna från hennes barndom på Disneyfilmer är ju bara befängt. När jag var åtta-nio visste jag knappt vad våldtäkt var och det är inget jag lekte det med mina dockor. Däremot så hade de ”sex” men det innebar mest att de klädde av sig nakna och låg på varandra (jag fattade inte riktigt hur sex fungerade).

    Jag tror att man kan identifiera sig med många av filmerna som liten tjej och kan lära sig att förstå samspelet mellan män och kvinnor bättre. Tycker inte heller att det är fel att småtjejer skulle få lära sig att vara förföriska och att man kan använda det som maktmedel eller att pojkarna skulle få lära att om en tjej fnittrar och säger nej kan det faktiskt betyda ja. Det är väl jätte bra att de ”snälla fina” madonna-liknande hjältinnorna också kan vara förföriska så att man slipper allt det där snacket om ”bra” och ”dåliga” flickor. Och vem har inte fnittrat och sagt nej när man egentligen vill? Kanske är jag Disney-skadad. Men jag lider inte för det.

    Ibland så får jag intrycket av att en feminist inte får göra sig fin eller bete sig förföriskt för då faller man ner i ”fällan”. Då gör man det som förväntas. Det där som är fel. Man kan ju undra om det kanske skulle kunna använda all den där sublimeringen till att ha bra sex istället. Kanske prova på att vara undergivna istället för att alltid köra på lika villkor. Eller prova att vara dominanta. Whatever works for you.

    Den enda vettiga poängen filmerna hade var hur Odjuret (i Skönheten och Odjuret) isolerar Belle och gör illa hennes far och att detta kan leda till att bygga på grunden för psykisk misshandel. Detta är sant. Särskilt bland barn som lever i hem där det pågår både psykisk och fysisk misshandel.
    Harlequin böckerna har ibland samma tema. Men man ska inte glömma att det ibland är skönt att få vara svag och bli omhändertagen ibland. Tjej som kille. Och att böcker och barnfilmer alltid använder stereotyper och teman som barnen kan förstå. Detta är grunden till att de senare ska kunna se mindre tydliga symboler och teman längre fram.

    Jag oroar mig mer över att min dotter ska läsa Kissies blogg och äta barnmat och operera brösten än att hon skulle fnittra och vifta med ögonfransarna. Seriöst. Program som Big Brother eller Jersey Shore känns miljoner gånger värre än Askungen. Riktiga människor vs sagor. Askungen är dessutom lugn och mild och kan vara en bra kontrast för lilltjejen som är omgiven av ”starka” kvinnor dygnet runt. Tror på balans. Visst fan ska man få vifta med ögonfransarna ibland bara man inte gör det HELA tiden.

    1. Egentligen tycker jag inte att de enskilda filmerna är problematiska, men likriktningen i utbudet kan absolut bli det. Jag tycker också att filmanalysen (i de små filmsnuttarna hon visar) är felaktig i mångt och mycket, t.ex. exemplet skönheten och odjuret känns konstigt eftersom det som där representerar manlighet är Gaston, som ju är en fett äcklig karraktär i filmen. Det är ju ingen som tycker att han är bra sådär.

     När det gäller feminism och förföriskt beteende så kan jag vara lite kluven. Visst är det väl så att man ska kunna ta för sig sexuellt som feminist men det är också viktigt att problematisera kring det tycker jag. Jag kommer skriva ett längre inlägg om detta sedan eftersom det har dykt upp både hos dahmer, zettermark och i en artikel jag läste.

   2. Kommunist och allt måste jag ju hålla med om att bidrag är att föredra. Robin Hood metoden. Ta från de rika och ge till de fattiga. Kan inte låta bli att känna att det just nu är ”ta från de rika och fattiga men ge bara tillbaka till de rika” som råder just nu.

    1. Oavsett politisk ställning så kan man ju omöjligen vara för rådande ordning, därman de facto tar från det fattiga (och rika, som du säger) och ger till de rika. Det är efterblivet att de som har det sämre ska få det ännu sämre.

     1. Tyvärr så är det många av de som är höger som faktiskt tycker att det är precis som det ska vara. De som sliter ska belönas och de som är ”lata” (sjuka eller omotiverade) ska få skylla sig själva. För det är ju inte som om de inte vet vad de röstar på.

      1. Jag tror att folk är rätt omedvetna i många fall. Moderaternas retorik och verkligheten ligger långt ifrån varandra tyvärr. Och om man bara ser Reinfeldts mysiga blick på reklamen så kanske man inte fattar, helt enkelt.

       1. Reinfeldt är psykopat. När det gäller realpolitik skall man dock inte vara naiv, att ta från de fattiga och ge åt de rika har historiskt sett varit ett vanligt fenomen. Att sen parallelt låta en annan retorik domesticera de omtöcknade massorna har väl inte heller varit helt ovanligt. Folk får skylla sig själva också, när de är så jävla slöa och korkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *