Klart man bara ser det negativa när ingen vågar berätta.

Ofta när man diskuterar droger så säger folk saker i stil med ”jag hade faktiskt en vän/familjemedlem/klasskompis som dog/råkade illa ut/blev beroende av droger. Därför är jag emot droger”. Ja, jag har också haft vänner familjemedlemmar och klasskompisar som råkat illa ut på grund av droger. Men jag känner också en uppsjö människor som tagit droger och inte råkat illa ut.

Precis som med alkohol så är det ju så att det finns många som inte kan hantera droger, men det finns också dem som kan hantera det. Vissa droger kan väldig få människor hantera, andra finns det många som brukar utan att råka illa ut.

Skillnaden mellan droger och alkohol är att den som är emot droger aldrig får se de personer som tar droger och klarar sig bra, helt enkelt för att de flesta som tar olagliga droger inte snackar om det med människor som ställer sig emot det. Istället hör man bara skräckhistorierna.

Knarkare är skittrist, på samma sätt som det är trist med människor som har beroenden överlag. Det suger att hänga med folk som bara har en enda sak i skallen, varför jag sällan hänga med personer som är substansberoende oavsett om det är alkohol eller andra droger det rör sig om. Men jag vet att det finns en massa människor som röken en joint som andra dricker öl, och dessa personer är helt enkelt inte beroende.

Så jag tycker att drogmotståndare borde släppa garden lite. Ni får gärna vara emot droger och ni ska absolut inte ta det själva om ni inte vill, men tro inte att ni vet allt om hur folk som knarkar är, för ni har troligen redan i dagsläget en ganska stor mängd vänner och bakanta som inte drar sig för att röka på, men som fortfarande är helt vanliga människor.

12 reaktioner till “Klart man bara ser det negativa när ingen vågar berätta.”

 1. Klart det finns de som röker på utan att bli varken beroende eller sjuka av det och jag har faktiskt aldrig träffat en knarkmotståndare som tycker att alla som nyttjar droger är konstiga människor i motsats till ”vanliga” som du skriver.

  DOCK finns det ju forskning som visar att cannabisbruk, både vid engångsföreteelser och vid upprepat bruk, ökar risker för psykoser, schizofreni och apati.

  Så att säga att vi drogmotståndare borde ”släppa garden lite” tycker jag är ganska ignorant då många som är negativt inställda mot det faktiskt är pålästa.
  Jag har känt många som råkat illa ut och dött av droger men jag känner också många som använt och är helt friska och funktionella. Det spelar dock ingen roll för mig, jag är motståndare av högsta rang.

  1. Det finns forskning som visar på att den som redan har anlag för schizofreni kan insjukna av användande av cannabis. Samma sak med psykoser. Har aldrig hört talas om bevis på att cannabis som ensam faktor skulle utlösa ngt av detta, så den rapporten får du hemskt gärna länka till.

  1. Det där var ju precis min poäng. Jag har verkligen sett vad som kan hända när man sysslar för mycket med droger, men även träffat dem som aldrig kommer till maria pol pga att de kan hantera det. Fattar inte hur man kan missa det.

 2. Helt rätt!
  Alkohol är liksom också en drog, och ifall en person är anti droger så bör ju denne rimligtvis vara anti alkohol också, särskilt med tanke på att alkohol är skadligare, både för kroppen och samhället, än vad gräs är. Sen är det ju ganska självklart att någon som rökt på dagligen i femton år har lite negativa effekter av det hela, men den personen mår definitivt bättre än någon som supt till varje dag i femton år. Och gräs är inte alls lika beroendeframkallande (inte fysiskt alls, bara psykologiskt) som alkohol är.

  Sen är det ju såklart en skillnad mellan lättare och tyngre droger, men givetvis är det långt ifrån alla som testar endera som hamnar i skiten.

 3. Jag känner folk som tågsurfat, gått mot rött, lekt med elden mm mm utan att de dött. Däremot har jag ALDRIG träffat en person som sagt ”Jag är så glad att jag börjat med droger”. Jag går inte omkring och tror att jag vet hur alla ”knarkare” är, men jag är fortfarande inte ”drogliberal”. Jag känner de som tar kåla rätt ofta och som jag inte direkt märkt att det är någon fara med, men det är antagligen bara en tidsfråga innan näsan faller samman. Nästan alla jag känner har sysslat med droger och de flesta av dem lider på ett eller annat sätt av det nu, eller led av det då. Anledningen till att jag är relaxed med att folk runt omkring mig, ”bekanta” tar droger är för att jag allvarligt talat skiter i vad som händer med dem.

  1. Många droger är ju riskfyllda och det ska man inte sticka under stol med, men det gör jag faktiskt inte heller. Jag bara påpekar att det finns en verklighet utanför maria pol.

  2. Du kommer nog aldrig att träffa mig, men jag är EXTREMT glad över att jag ’började med droger’ 🙂

   tror nog du hört många som käkat apoteksknark som är glada över det också..

 4. Alla droger är väl riskfyllda? Även om det bara är hash. Det finns unga värre psykoser än hashpsykoser

 5. Jag är glad att jag började med droger. Jag tar inte tunga som speed eller så, men de jag gör har bara öppnat mig till en bättre, ödmjukare och mer omtänksam människa. Det är vaad jag nu dagligen strävar efter och vet både neg och positiva sidor. Men ser mkt dåligt med ex alkoholen också. Som jag själv hade mycket mer hemska upplevelser och dåliga erfarenheter från. Det är min sida. Det finns alltid två sidor och som Fanny skriver. Är man emot så får man oftast bara se de negativa sidorna.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SlrKW7fh_Bo
  finns en viss poäng där. ^^

  1. Personer som du blir ju dessutom alltid avvisade som galna knarkare, vilket ju gör det ännu svårare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *