Lästips.

Innan jag går och hämtar min familj så vill jag tipsa om de där artiklarna så ligger i min blogga-mapp men som jag inte hunnit skriva om.

  1. Denna om den borgerliga hyllningskören kring Stefan Löven.
  2. Den här krönikan om att Sverige har väldigt liten representation av äldre i det offentliga rummet. Jag tänkte på detta när jag var i Berlin där det var betydligt mycket vanligare med äldre på krogen och så vidare. Det är sorgligt att man så sällan ser gamla ute, och om det är så att Sverige är ovanligt dåliga på det hoppas jag att det är en ordning i förändring.
  3. Denna om hur mycket regeringens arbetslinje suger och att de arbetslösa borde får sova ut istället. Intressanta tankar om socialt utanförskap till följd av arbetslinjen.
  4. Denna om att näringslivet tycker att alla högskoleutbildningar ska leda till jobb. Intressant historisk genomgång av utbildningssystemet i Sverige. Den är för övrigt skriven  av Isobel Hadley-Kamptz som numera fått ”sparken” (i den mån man får sparken som frilans) från expressen, ett så jävla korkat beslut att sparka en så begåvad skribent!
  5. Det här inlägget av Hanna om att hitta sig själv. Lär kommentera mer utförligt senare.
  6. Denna krönika om Quick-fallet av Jan Guillou. Skönt att han har något vettigt att skriva om så man slipper störa sig på honom så sanslöst. Jag är verkligen fascinerad av det faktum att denna rättsröta håller på att uppdagas mitt inför våra ögon och tycker att alla borde följa fallet.
  7. Och så slutligen denna om hur skattesänkningarna har betalats med utförsäkringar och att personer står utan arbetslöshetsersättning, inte bara indirekt i form av prioriteringar utan direkt genom att täcka hålen i budgeten med överskottet från dessa försäkringar.

Det här var ju tyvärr skitmånga saker jag velat men inte pallat skriva om.

2 reaktioner till “Lästips.”

  1. Tänkte på det där med äldre när jag var i Peking, där var parkerna proppfulla av pensionärer hela nätterna (och dagarna, för den delen) som dansade, spelade spel, sjöng tillsammans och tränade. Svårt att förstå varför det är sån skillnad? Här i Stockholm är min erfarenhet att få pensinärer ens vågar vara utomhus mitt i natten, än mindre roa sig.

    1. Det är verkligen trist att det är så tycker jag. De äldre personer man faktiskt ser ute i Sverige har sällan svenskt ursprung heller, tycker jag mig se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *