Lyssna, gråt och sluta skämmas inför er själva.

Gud, om ni inte har gjort det så måste ni lyssna på Strömquist sommarprat som ni kan hitta här. Det handlar om mens och det är helt jävla fantastiskt. Alltså verkligen.

Efter att hen avslutade det med orden: ”vad är kärnan i frigörelse – att inte längre skämmas inför sig själv” så tänkte jag på all den skam jag känt inför att vara kvinna: skammen inför mensen, inför min kropp, inför mina känslor, mitt skapande, mina tankar, kort och gott: inför min mänsklighet. Sen lade jag mig på soffan och grät lite. Eller ganska mycket faktiskt. Grät för att vi fortfarande lever i det här jävla skitsamhället, det här jävla patriarkatet. Grät för att miljontals kvinnor än idag genomlider och att miljontals åter kommer att genomlida denna skam bara för att de är kvinnor.

Så lyssna, gråt och sluta skämmas inför er själva.

6 reaktioner till “Lyssna, gråt och sluta skämmas inför er själva.”

  1. Miljoner män kommer också, på olika sätt, genomlida denna dag på grund av att de är män. inför sin kropp, inför sina känslor, sitt skapande, sina tankar, kort och gott: inför sin mänsklighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *