Män som sviker.

En intressant grej på temat snubbar i allmänhet men snubbvänner i synnerhet är vilken oerhörd brist på ryggrad de ofta har. Jag tror seriöst aldrig att jag varit med om att en manlig vän till mig försvarat mig när jag blivit utsatt. När det kommer till manliga partners har det hänt men inte alls i den utsträckningen en skulle önska.

Detta är lustigt med tanke på vilken oerhört stor grej snubbar gör av att ”ställa upp” för sina vänner och så vidare. Vet ej om detta bara gäller deras manliga vänner eller om de är lika patetiska och fega när det kommer till dem också. Jag har fått intrycket att det är så.

Det är inte alltid att kvinnliga vänner ställt upp heller, men de som stått mig nära har i princip alltid gjort det. Om inte annat så har jag kunnat räkna med deras stöd efteråt, något som inte varit fallet med män. När det kommer till manliga vänner har även de som jag räknat till mina närmaste svikit. Jag har inte kunnat räkna med något stöd från det hållet, varken öppet i en pågående konflikt eller emotionellt när jag vill prata om saker och ting.

3 reaktioner till “Män som sviker.”

  1. Jag kommer att tänka på hur ofta(sällan) manliga vänner hör av sig. Jag har ganska många som jag kallar kompisar hemifrån som är män, men jag pratar aldrig med dem. Det är framförallt en snubbe, vi har ändå benämnt varandra som ”bästisar” för inte alls länge sen men han hör aldrig av sig. Å andra sidan kanske han värdesätter min vänskap lika lågt som jag värdesätter hans. Och som du tidigare skrivit om att män gärna liksom dumpar av sina känslomässiga problem på kvinnor, det är väl ungefär då han hör av sig. Näe usch bara.

  2. För typ ett år sen försökte jag ta mitt eget liv. Jag har inget minne av att jag pratat med någon men av sms och telefonlogg att döma var det en sk snubbvän som ringde och typ inte förstått vad jag sa (vilket väl är förståeligt då jag hade ganska stora mängder alkohol och tabletter i mig). Dagen efter ringde han igen och jag sa som det var, att jag försökt ta mitt liv. Och inte fan hörde han av sig de kommande månaderna då jag bara låg i min säng och… låg typ. En annan vän kom dessutom hem till mig dagen efter, men bara någon minut för sen skulle han äta pizza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *