Mänskliga rättigheter.

Ett argument jag hatar innerligt är att något inte är en mänsklig rättighet. Till exempel: ”att dricka brännvin är ingen mänsklig rättighet” som någon politiker enligt ryktet sagt angående stängningstider på krogen. Ja, det finns en himla massa saker som inte är mänskliga rättigheter men som vi har i samhället ändå, vore väl tråkigt om det enda folk fick göra var det som stod på FN:s lista. Jag tror inte de mänskliga rättigheterna skrevs ner för att folk skulle kunna neka en precis allt som inte står på den listan.

Tycker fan att alla som langar det argumentet ska bannlysas från politiken. Det är fan ingen mänsklig rättighet att sprida dumheter omkring sig och ändå ha inflytande.

7 reaktioner till “Mänskliga rättigheter.”

 1. hehehe, men ibland ÄR det så att folk börjar diskutera något och använde termer som att det var en kränkning av deras grundläggande mänskliga rättigheter. Kan inte komma på just nu för jag har inte ätit frukost eller druckit kaffe än, men YTTRANDEFRIHEEET används lite på samma sätt.
  ”jaha här sitter ni alla och säger att det jag säger är iditotiskt, jag trodde faktiskt vi hade yttrandefrihet” ”jag ska få skriva exakt vad jag vill på facebook även om det är taskigt mot dig, mig min syrra och tomten för vi har yttrandefrihet”

  Jag förstår vad du menar när ”det är ingen mänsklig rättighet” används på samma sätt som ”ja men det kunde varit värre så sluta klaga”.

  1. Jamen den attityden är också sjukt störig, det håller jag med om. Tycker dock kanske att politiker borde höja sig en aning över nivån i aftonbladets kommentarsfält.

 2. Ibland kan jag tycka att rättighetsargumentet är relevant dock, som när en diskuterar prostitution och någon säger: ”Det måste finnas för alla dem som inte kan få sex på annat sätt” då kan det vara viktigt att påtala att sex faktiskt inte är en rättighet. Jag menar även OM en är emot sexköpslagen så finns det mycket bättre argument mot den än att det är synd om folk som inte får ligga.

  1. Där brukar jag också påtala det men det är för att argumentet för en liberalisering brukar vara just att folk ska har rätt till sex. Visserligen har alla rätt till sex på det viset att ingen ska hindra dig från att ha konsensuellt sex, men det betyder inte att du har rätten att köpa sex.

 3. det var som någon skrev på twitter angående nedladdning, det var någonting i stil med:
  ”att tjäna pengar på sin musik är inte en mänsklig rättighet”

  själv är jag inte emot nedladdning, men det där argumentet fick mig nästan att bli det.

  1. Verkligen. Idiotargument. Inte fan är det en mänsklig rättighet att få lyssna på andras musik gratis heller, liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *