Marcus Birro har förvandlats från en människa till en symbol för pajaskonster.

Den stora upplösningen på hela Birro-spektaklet: han lämnar nu Sverige! Egentligen hade det väl räckt med att lämna internet. Tydligen blev det för mycket hat.

Vad finns det egentligen att säga om detta? Jag vet inte om jag ska tycka att det är roligt eller tycka synd om Birro. Det är svårt att komma ifrån att han är en av de största pajasarna i Sverige och dessutom har ganska inskränkta och fördomsfulla åsikter om saker och ting. Och att han, faktiskt, förtjänade kritiken den här gången. Inte att folk skrev att de vill se honom död, men att folk lev arga och ironiserade var absolut berättigat.

Många tycker att man ska ”kunna ta” kritiken som offentlig person. Jag vet inte om jag håller med. Givetvis ska man alltid kunna ta kritik för saker man lägger ut offentligt men det gäller oavsett om man är offentlig eller inte. Och var går egentligen gränsen för att en person ska bli ”offentlig”? Jag tycker att det är ett ganska obehagligt begrepp. Folk glömmer allt för ofta att offentliga personer också är individer.

Men trots detta, trots moralen, så tycker jag att Birro är en sån jävla pajas och jag tycker att hans utspel är så himla lustiga. Jag orkar liksom inte bry mig om personen Birro eller hans familj, han har förvandlats från människa till en symbol för pajaskonster.

2 reaktioner till “Marcus Birro har förvandlats från en människa till en symbol för pajaskonster.”

  1. Det är väl klart man kan vara empatisk nog att förstå att en människa kan må dåligt över att bli påhoppad, det spelar ingen roll vilka åsikter människan uttrycker. Har lite svårt för den där mentaliteten att man får vara elak mot ”dåliga” människor, känns väldigt mycket som mellanstadiemobbing.

    Birro behöver tänka om, det är självklart, men det bästa sättet att få en människa att lyssna är att visa dem tolerans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *