Märkliga kommateringsfel.

Ett sånt jävla ofog som folk brukar ägna sig åt är följande: tre kommatecken på rad. Alltså som ”…” fast med kommatecken istället.

Det är jättevanligt, speciellt på facebook. Och det är så jävla fult och irriterande. Vad ska det ens betyda?

Men det som är det absolut konstigaste i detta är att det endast är vuxna människor som gör det. Varför är det så? Konstiga och nyskapande felaktigheter i språket är ju annars ungdomarnas territorium, inte sant?

Inte ens Kissie, som inte drar sig för att skriva saker som ”..!?” när hon ska avsluta en mening skriver ”,,,”.

10 reaktioner till “Märkliga kommateringsfel.”

 1. Den som gör det kanske skriver fel? Jag har råkat gjort det några gånger, har dock alltid rättat innan jag skrivit klart texten för det syns när det står tre kommatecken på raken.

  Eller så kanske det är något nytt som betyder nått.

 2. Säger som FumikoFem. Jag har nog också råkat skriva ’,,,’ ist för ’…’, men har mig veterligen alltid kommit på mig själv innan jag tryckt på publicera. Dock att jag inte sett det så värst ofta.

  1. På min fb är det för vanligt för att det ska kunna vara misstag. Det finns folk som verkligen skriver så konsekvent, i varje inlägg.

 3. Jag tror inte det betyder någonting. det är förmodligen bara folk som är lite för snabba i fingrarna och skriver fel, men sen inte orkar ändra efteråt.

 4. Jag tror enda gången jag sett det, är just i en skärmdump i ett inlägg hos dig som handlade om nationalister som skriver dålig svenska. Det satte sig väl i minnet hos mig just därför att det ser så förfärligt ut.

 5. Har också tänkt som FemikoFem eftersom punkt & kommatecken ligger bredvid varandra på tangentbordet, men jag undrar fan om det alltid verkligen är så att man bara råkar skriva fel. Vissa gör det verkligen typ hela tiden & det verkar sprida sig mer & mer. Har folk i allmänhet blivit så stressade att de inte ens lägger märke till sådana felaktigheter, eller har folk blivit allt sämre på svenska språket? Jag tror fan på det sistnämnda. Större delen av 90-talisterna t.ex. är OERHÖRT dåliga på att stava & skriva korrekt- det var inte alls lika utbrett när jag var ung (som att jag är så gammal nu, hehe). T.o.m. i översättningar för DVD/BluRay-utgåvor av filmer ser man dessa stavfel. Skrämmande, men inte alls märkligt att folk då inte förstår att man använder tre punkter istället för tre kommatecken.

  1. Jag är 90-talist och jag måste säga att jag håller med dig helt och fullt. Folk kan inte skriva korrekt svenska längre. Jag ser exempel på stavfel och särskrivningar varenda dag, senast tror jag det var ”Bermudda” (istället för Bermudatriangeln, vilket jag i alla fall tror att personen syftade på). Det roligaste är dock att jag, som alltid satsar på att utvecklas och därför kämpar med mina skolarbeten, får höra av mina lärare att jag borde sänka ambitionsnivån! De vill alltså att jag ska nöja mig med att prestera så att jag kommer precis över MVG-nivån, när de egentligen borde uppmuntra mig att kämpa vidare. För sanningen är ju att det är genom min strävan att skriva bra arbeten som jag har blivit så bra som jag är idag. Och jag vet att det finns människor som skriver så otroligt mycket bättre än vad jag gör, både i Sverige och internationellt sett. Bästa förberedelsen för en framtida karriär borde väl då inte vara att nöja sig med ett halvdant arbete?

   Jag antar att det märks att jag är upprörd, men jag är ärligt talat ledsen över att se människor som inte kan stava enkla ord som exempelvis jämställd (”jämn ställd”)längre.

   1. Hm, jag blir också ledsen när jag råkar posta inlägg utan att ha korrekturläst dem först. Så irriterande när man själv har gjort grammatikfel etc. och inte kan göra något åt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *