Men var lite intressanta då om ni vill att er politik ska uppmärksammas.

Jag gillar verkligen grejen med att socialdemokraterna vill förbjuda mätningar inför valen. Fast det är väl snarare en snubbe från socialdemokraterna som vill det men ändå.

Jag tycker, som många andra, att det har varit lite väl tät rapportering på sista tiden. Dock har jag inget att relatera till då jag inte var så himla aktiv när jag var 15 och förra valet genomfördes, men det känns som att det är mer opinionsmätningsrapportering än vad som är rimligt.

Det skulle fan kunna vara en komplott för att alienera vänstern och framförallt socialdemokraterna och peta ner dem från sin post som Sveriges självklara ledare, men det känns lite väl långsökt. Jag tror dock att det är den effekten rapporteringen har haft och jag antar att det är därför man vill ta bort det från socialdemokratiskt håll.

På sätt och vis kan jag hålla med, det är löjligt mycket tjafs om vad folk ska rösta, samma budskap (alliansen vinner!) upprepas ständigt, dock vet jag inte hur man skulle kunna genomföra ett förbud mot detta utan att sabba allt var tryckfrihet heter. Jag tycker att taktikröstning är förkastligt men det är väl klart att folk ska kunna ta del av information så att det kan göra ett val som gynnar deras intressen.

Om ni vill ha mer fokus på faktiska budskap till väljarna så får ni väl se till att vara lite mer intressanta. Valrörelsen tråkar ut mig med sitt oändliga upprepande av samma budskap, samma idéer, visioner, affischer och retorik, samma lismande och integritetslösa babbel om ingenting. Det känns aldrig någonsin nytt och fräscht, bara gammalt och sunkigt. Dra igång lite debatt och engagera folk om ni nu vill att folk ska lyssna.

2 reaktioner till “Men var lite intressanta då om ni vill att er politik ska uppmärksammas.”

  1. Tycker det är ganska löjligt att vilja förbjuda opinionsmätningar. Jag kan förstå tanken bakom det, men som rubriken din säger: var lite intressanta då. Då kanske de inte ens skulle behöva bry sig om de där siffrorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *