Mogi kränkt på grund av harmlös kritik mot moderaterna.

Den här videon med Mogi är ju bara för lustigt. Mogi blir provocerad och, får man anta, kränkt, av en kvinna som har en pin där det står ”rocka röven av högern” och en med ett moderat-M som är överstruket. Hon tycker att det är ”hatiskt” och ”extremt provocerande” och uttrycker också att hon minsann skulle har fått en massa ”extremister” eftersom sig om hon hade en pin där det stod ”jag vaskar såssar på helgerna” på sin chanelväska. Hon avslutar med att tydliggöra att alla för tycka vad de vill och att man måste ”respektera det”.

Det roliga med det här att det är så himla typiskt nya moderaterna att gå omkring och känna sig kränkt och sårad över alla människor som uttrycker andra åsikter. Allt ska bara sväva runt i ett perverterat status quo där ingen ska få framföra någon kritik, för kritik är samma som som att inte acceptera andras åsikter.

Grejen är att jag verkligen verkligen accepterar att andra har åsikter, jag vill inte begränsa yttrandefrihet eller tryckfrihet och jag skulle aldrig slå en människa pga dess åsikter. Men det betyder inte att jag respekterar dess personers åsikter. Jag tycker att man kan ha in i helvete fel och jag tänker på inga villkor strunta i att uttrycka det om jag tycker så. Man kan inte bara gå omkring och ”ha sin åsikt” och sedan förvänta sig att alla ska vara nöjda med det, givetvis kommer folk att vilja övertyga dig. Att inte kunna ta att någon uttrycker en kritik mot dina åsikter ser jag som en oförmåga att kunna leverera ett legitimt försvar av dem.

Mogi frågar sig varför denna kvinna inte bara kan vara stolt över att hon är sosse eller vänsterpartist eller vad hon nu är. Det är av följande anledning: kvinnan kanske helt enkelt är jävligt emot nya moderaterna och inte så mycket för något annat. Hon hatar nya moderaterna mer än hon älskar det parti hon nu röstar på.

Politik handlar inte bara om att höja det man gillar till skyarna, det handlar också om att gå i motreaktion mot det man inte tycker om. När jag kritiserar moderaterna gör jag det inte på grunden att de är sämre än andra partier, utan på grunden att jag tycker att de är keffa i sig, utan att för den sakens skull behöva jämföra dem med något annat. Mogi har ett helt inomparlamentariskt perspektiv på det hela, hon utgår från att den som inte är moderat måste ställa sig bakom något annat partis politik, vilket inte behöver vara fallet.

Hur man kan se dessa pins som provocerande har jag otroligt svårt att fatta. Okej om man tyckte att det var provocerande med en pin där det stod ”skjut Reinfeldt” men även det hade ju varit skitlöjligt att uppröra sig över. Vem som helst fattar att det inte är ett seriöst förslag, utan ett politiskt ställningstagande specifikt emot nya moderaterna.

Jag undrar också vad Mogi har för syn på sin omgivning om hon tror att hon skulle bli anfallen av ”extremister” om hon hade en ”vaska såssar”-pin. Jag skulle inte ens bli provocerad av den, utan bara tycka att hon var en riktig idiot och sedan inte bry mig så mycket mer. Om hon sedan går på första maj-demonstration med en sådan får hon ju såklart räkna med att folk blir sura, men jag tror inte att hon skulle få spö.

Snälla Mogi, du är inget offer. Du har sjukt mycket pengar och tjänar pengar på rådande samhällsordning. Det är klart som fan att folk som har det sämre vill opponera sig emot det. Om du nu tycker att det är dåligt: övertyga dem! Kom med argument för politiken du tror på istället för att sitta och gnälla om att de som inte delar dina uppfattningar ”kränker” dig och är ”hatiska”.

13 reaktioner till “Mogi kränkt på grund av harmlös kritik mot moderaterna.”

 1. För det första: ”folk som har det sämre vill opponera sig emot det.” Dom som har det sämre har det oftast pga en anledning och det beror på endast dom själva. Och som du skriver själv så har alla yttrandefrihet, likaså Mogi! Hon skriver detta pga att hon har en åsikt! Väx upp själv och vakna upp! Löjligt!

  1. Hahaha. Jag älskar att det första man ser när man går in på din blogg är ett adligt namn samt ett inlägg där du klagar över att du inte orkar packa upp dina 21 H&M-varor som anlänt med post till din dörr.

   1. Jo, hur troligt är det att någon som är moderat skulle vuxit upp med missbrukande socialbidragstagande föräldrar? Hur kommer det sig att (nästan) alla som röstar höger är övertygade om att det är ens eget fel att man har det dåligt? Läste de psykologi i skolan? Förstår det vad som händer med människor som växer upp med övergrepp och kriminalitet? Och hur är det med dem som är mindre begåvade? De som vill men inte kan? Tänk om du har ett handikapp? Vad gör vi med dem? Hur ska de kunna få ett värdigt liv? Hur kan det vara så att ett parti som står för en väldigt begränsad världsbild sitter vid makten? Är det så många svenskar som verkligen inte fattar hur världen ser ut och att ”lata” människor i själva verket är omotiverade? Varför är de omotiverade? För att de inte är en del av det här samhället. För att de mår dåligt. För att de inte känner att de förtjänar att ha det bra. Det är inte alla som haft rika och stöttande föräldrar. För det är så det ligger till. Om det bara var så att man kunde få sitt shit together skulle de göra det. Eller är det så att de hänger kvar vid någon slags föreställning om att underklassen är sämre och därför förtjänar att ha det sämre? Ni vet, dåligt blod som de kallade det förr.

 2. Om man ser något hatiskt i ”rocka röven av högern” undrar jag hur fan man är funtad. För övrigt är det rent tragiskt med människor som Sara här i kommentarsfältet, som alltid skyller exakt allt på individen. Inse någon gång att samhället som helhet påverkar alla som är en del av det.

 3. Poängen är att kvinnan kunde ha varit positiv och haft ett S eller V på sin pin, de visar hennes åsikter mer än tydligt utan att kränka(ja, jag anser också att det till en viss grad är kränkande) någon och visa hat och omogenhet!!

 4. Lugnt om jag går runt med en pin där det står ”SKJUT INVANDRARE” också? Vore väl skitlöjligt av dig och någon annan att bli upprörd/provocerad av det, eller är det bara vita mäns död man får skämta om?

  1. ”Hets mot folkgrupp”? Jag skulle bli provocerad av en liknande pin där vänstern attackeras men knappast kränkt. Är det kränkande att någon skulle ha en annan åsikt? Om någon gick omkring med en pin där det stod ”Religion leder till krig” skulle jag bli provocerad men skulle jag kunna förneka det? Nej. Är det då kränkande? Nja.
   ”Rocka röven av högern” känns dessutom som en positiv uppmuntran till vänstern att få ordning på sin politik. Att moderaterna kallar sig för ”arbetarparti” tycker jag däremot är jävligt kränkande (och missledande) men inte klagar jag över att det är en del av deras slogan.

 5. Typisk bloggattityd att alla ska ha sina åsikter, & sedan är det gott så, & den som yttrar sig om dessa tycker inte om yttrandefrihet. Man ska inte uttrycka missnöje eller debattera.

 6. Fanny, ett litet tips: lär dig att skriva på korrekt och förståelig svenska innan du blir upprörd över att folk inte länkar till ditt inlägg.

  1. För det första blev jag inte ”upprörd” på något sätt, så jag tycker att det är lite småmärkligt att påstå det. Klart jag vill göra reklam för min blogg.

   Detta är väl inte världens mest strukturerade inlägg, det kan jag för alla del hålla med om, men det är knappast obegripligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *