Några extra hundralappar i plånboken är inte den enda effekten.

Om man skriver en ”artikel” med rubriken så påverkas du av regeringens beslut så tycker jag att man borde skriva en aning mer om vad i budgeten som det måste skäras ner på för att jobbskatteavdraget ska gå igenom.

Jag blir så trött på dessa ständigt plånboksundersökningar av politiska alternativ, eftersom det såklart alltid är så att alliansen är det parti som ger mest i plånboken för den som jobbar på kort sikt. Det är ju hela fundamentet i deras politik, att dra ner på det offentliga och sänka skatterna.

Jag blir så irriterad på att folk inte fattar att välfärden kostar. Att man måste betala för det med skatt. Man röstar gärna på moderaterna men blir sur om man inte får förstklassig vård på sjukhuset. Och dessa infantila undersökningar spär bara på det här.

7 reaktioner till “Några extra hundralappar i plånboken är inte den enda effekten.”

  1. Håller med. Den här inställningen hos folk äcklar mig. Man borde trycka upp ett examplar av Bamse-skola, det avsnitt som berör skatt, i nyllet på dem eftersom det är på den nivå de befinner sig.

  2. åh suck. åh suck. Klart fan det blir mer i plånkan den 25 – men den dagen vi är ett litet mini-amerika så försvinner pengarna illa kvickt så snart du får ett oväntat besök av en influensa eller olyckan eller något ännu värre. Jag vill inte behöva betala för sjukvård/barnomsorg/skola osv osv. Jag vill betala skatt!

  3. Eftersom du tror att ekonomi är ett nollsummespel så faller det sig naturligt att du ställer den frågan. Jag kan besvara varför det inte är någon utläggning om vilka statliga utgifter som måste minska – det beror på att det inte finns några. Skatteintäkterna idag är de högsta i sveriges historia, detta trots sänkta skatter. Fiffigt va? 🙂

    Visst skulle jag även bli tvärförbannad om jag fick undermålig vård, jag har betalat för den. Det är väl ändå inte särskilt märkligt?

    Emma: Jag förstår att du inte vill betala för det du utnyttjar, det är liksom vänsterns maxim.

    1. För utförsäkringarna hade absolut ingenting med besparingar att göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *