Om att tvingas till ytlighet.

Blondinbella har skrivit ett inlägg om att hon förväntas posera med läppglans och spegel efter att hon har gjort en intervju om sin karriär och sitt mående. Hon är såklart irriterad, med all rätta. Jag skulle också bli gruvligt irriterad över ett så oprofessionellt agerande från fotografens sida, att helt sonika utgå från att man pratat om ”skönhet” när man i själva verket inte har en aning. Man kan ju tycka att en professionell fotograf bör ha någon slags koll på i alla fall temat för artikeln hen ska fota, men uppenbarligen ansåg fotografen inte dig behöva kolla upp sådant innan eftersom det bara är att slänga in lite läppglans när man ska fota en bloggbrud.

Blondinbella är knappast en person som ofta figurerar i den typen av sammanhang, men många antar att hon gör det eftersom hon har fått det ryktet kring sig. Jag kan verkligen begripa att det är frustrerande att alltid bli tagen för att vara en ytlig tjej när man gör så otroligt mycket annat i livet.

Men i kommentarsfältet låter man henne veta att det har hon ingen rätt att vara, frustrerad alltså:

Det var väl inte så konstigt att han tyckte att en sådan billig bild passade dig, med tanke på ditt porriga utvik tidigare i år.

Enda dagen vill du visa dig helnaken, andra dagen vill du bli tagen på allvar? Det funkar inte så gumman, som man bäddar får man ligga.

Eller denna:

Antar att fotografen sett dina sexbilder från “Size Me”, inte så konstigt om han trodde att du var “en sån tjej” precis… Du är ju mest känd för den bilden, och dina otaliga “oj, jag råkade putta upp brösten i kameran” bilder du har på bloggen.

Karriärkvinna är inte det första man tänker på tyvärr… vet många killar som kollar din blogg ENBART för att få se dina bröst på dina utmanande bilder. Läppglans och “ta mig i håret” bilder känns väl rätt passande då.

Tja, min uppfattning är att just ”karriärkvinna” är ungefär vad man tänker när man tänker på Blondinbella.

Detta är tyvärr en ganska vanlig inställning. Om man en gång har gjort ett utvik har man kasserat sina chanser att kunna bli tagen på allvar i framtiden. Det spelar ingen roll i vilket syfte man gjorde utviket, om man ägnar sig åt en miljon andra saker i livet eller om det helt enkelt bara inte har ett piss med saken att göra. Jag tänker på att jag själv brukade outfitblogga en gång i tiden, och ibland lägger upp egobilder, skulle det göra att jag inte kan förvänta mig att bli bedömd efter vad jag gör i andra sammanhang?

En kvinna kan ägna sig åt en massa olika saker, om bara en av dem inkluderar ytlighet så anses detta stort nog för att vara talande för hela hennes person. Jag blir så trött, men ändå glad att Blondinbella har vett att ryta ifrån och skriva om det. Jag tror det betyder mycket.

9 reaktioner till “Om att tvingas till ytlighet.”

  1. Ser fram emot att David Beckham för all framtid väntas posera halvnaken med fuktiga läppar. Jag menar, tänker man Beckham tänker man ju naken hud, putande kalsonger och hårgele, så han har nog bäddat för att aldrig bli tagen på allvar.

    Dålig jämförelse kanske, eftersom David ju aldrig blivit behandlad som annat än ögongodis, men det är ändå så absurt det här med att tjejer skall vara ögongodis och antingen är madonnor eller horor.

    1. Tror nog ändå inte han skulle bli ombedd att posa med hårgele och spegel om han pratat om fotboll i en intervju.

  2. ”Tja, min uppfattning är att just ”karriärkvinna” är ungefär vad man tänker när man tänker på Blondinbella.” <- I second that! Märkligt skrivet av kommentatorn.

  3. Jag läste om det här i Lady Dahmers blogg och blev extremt irriterad. Vilka är dessa människor som inte vill göra något annat än att trycka ner andra människor – i synnerhet framgångsrika bloggtjejer. Precis som du tänker jag genast på ”karriärkvinna” när jag tänker på Blondinbella. Och att påstå att bilden hon tog för ”Size me” är en ”porrbild” – ursäkta? Hur fasen ska vi komma någonstans i världen när så många inte gör annat än att hacka på dem som försöker göra skillnad?

    1. Jag vet, det är helt otroligt. Jag kan absolut se skäl till att kritisera blondinbella, men just detta känns helt obefogat och mest bara sexistiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *