Om naturlighet och fria val.

Kan någon bara förklara för mig varför feminister ständigt anklagas för att tvinga på folk saker som är onaturliga när mycket av det vi opponerar oss emot är saker som dessa: skönhetstävlingar för fyraåringar och att ta hål i örat på bebisar. Är det naturligt?

Och herregud vad trött jag blir på alla som snackar om att deras barn har valt olika leksaker eller aktiviteter. Accepterar du allt ditt barn frågar om eller? Som vuxen har man ett ansvar att ”tvinga” på sina barn sunda värderingar, hur kan man då försvara sig med att barnen har valt det och det själva.

Visst, man ska inte tvinga barnen om de verkligen inte vill. Men man ska inte heller ge efter för minsta lilla begäran. Sen om föräldern vill att hens barn ska vara könsstereotypt så visst, men erkänn då det för guds skull. För ärligt talat: om man inte ville det så skulle man försöka undvika det, inte sant?

2 reaktioner till “Om naturlighet och fria val.”

  1. I USA så läggs sånt där ibland på feminism som att det är vi feminister som gjort det. Att det sedan är väldans poppis bland konservativa att syssla med sådant här, ja det ska vi visst inte prata för högt om…

    Men när anti-feminister och konservativa använder ”naturligt” -resonemanget så ska en inte se det som mer än ett desperat uttryck för deras egna rädsla för det okända. Det är som när vissa personer och grupper snackar om att det är ”onaturligt” med att vara en HBTQ-person.

  2. Det är ett väldigt konstigt sätt att se på barn som några alltid neutrala varelser. Klart som korvspad att barn härmar efter och påverkas starkt av sin miljö ganska fort, de lär sig ju prata ett helt språk på några år för tusan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *