Omvänd rasism är bara blaj.

Fan vad jag lackar på folk som använder uttrycket ”omvänd rasism”. Det finns inget som heter omvänd rasism, rasism är ordet för när man delar in människor i ras och anser att de olika raserna har olika egenskaper utöver de utseendemässiga, att vissa raser står över andra och så vidare. Rasism är lika mycket rasism om det riktar sig från svarta till vita som tvärtom.

Det här vet förstås ni som är så intelligenta *smickrar*, men fan vad efterblivet det är att snacka om omvänd rasism.

Det värsta är ju att det bara är typ Sverigedemokrater som ska komma och skrika ”omvänd rasism!” så fort nån ickearier säger något som generaliserar kring sk ”svennar”, ickeariern kanske säger att ”svennar” har fula kavajer eller liknande. Ack och ve, så hemskt och jobbigt att någon säger något dumt om oss när vi har ett sånt jävla övertag på alla andra områden i hela samhället. Invandrarna ska fan inte tro att dekan komma hit och förolämpa oss, de måste vara våra känslomässiga slavar och bekräfta våra egon hela tiden för de får ju trots allt socialbidrag.

Jag har jävligt svårt för att man tycker att invandrare ska vara mer skötsamma än den genomsnittliga svennen, det är fan ett jävigt perverst sätt att se på saker. Invandrare ska koma hit och avsäga sig sin kultur och hela sin personlighet för lite mat och en säng. Orimligt krav tycker jag.

9 reaktioner till “Omvänd rasism är bara blaj.”

 1. Först och främst så håller jag med om att uttrycket omvänd rasism är rätt efterblivet.
  Däremot tycker jag att det är löjligt att du nästan försvarar rasism gentemot svenskar iom din ”pik” mot sverigedemokraterna. Jag sympatiserar inte med SD men för mig känns det som att du bara slår blint runtom dig. Invandrare är överrepresenterande när det gäller brott (läs BRÅ:s undersökning från 2005 tex) oavsett vad det grundar sig i. Utanförskap? Ja då kanske vi borde ta tag i segregationen och faktiskt erkänna våran invandringspolitik inte är hållbar.
  Jag har bott i en invandrartät förort hela mitt liv (läs i min klass var invandrare överrepresenterade) och jag har aldrig haft fördomar, det har alltid varit självklart för mig att alla är lika värda. Däremot har jag ofta blivit utsatt för rasism, utanförskap osv just för att jag har varit svensk (i sverige). Jag vet ingenting om dig men när du skriver i det här inlägget så känns det för mig som när en 40taggare kommer och pratar om den här nya grejen jutub. Alltså ute på jävligt hal is. I min klass i låg och mellanstadiet så var vi 22 personer varav 14 muslimer. Nu har jag ingenting emot muslimer som en hemogen grupp men du skulle nog bli förvånad vilken trångsynthet som faktiskt existerar, det är homohat, kvinnan kommer aldrig att vara jämställd med mannen och så vidare.
  Citat ur koranen: ”Männen vare kvinnornas föreståndare på grund av det företräde,
  Gud givit somliga framför andra och de utgifter av sina ägodelar, som de hava;
  därför skola ock de rättskaffens kvinnorna, vara undergivna och aktsamma om vad som är fördolt,
  därför att gud aktar dem. Och vad dem beträffar, av vilka i frukten uppstudsighet,
  så varnen dem, skiljen dem från bädden och agen dem, men om de då lyda eder, så söken ej sak med dem!
  Gud är förvisso hög och stor.”

  Jag vet att bibeln innehåller en jävla massa trams också men den stora skillnaden ligger i att vi lever i ett sekulariserat samhälle, ett modernt samhälle. Vilket jag tillexempel inte skulle kalla Saudiarabien där man fortfarande praktiserar Sharia-lagar(läs stening osv). Nu självklart, så förstår jag att det är otroligt svårt att fly/flytta från sitt land trots att man kanske egentligen inte vill det. Men, för mig är det orimligt att man ska ta med sig sin ”kultur och hela sin personlighet” om detta innebär att man tror på saker som här i sverige är helt oacceptabla. Till exempel att stena kvinnor på mycket lösa grunder. Jag tror inte på något jävla trams om ”bevara sverige svenskt” och mångkultur för all del när det gäller mat, dans, musik och så vidare.

  MVH

  1. Jag gick också i en skola med invandrare i majoritet, och jag har också blivit utsatt för sk ”omvänd rasism”/utanförskap pga att ajg är en sk ”svenne”., så du har ärligt talat inget att komma med genom att säga att jag är ute på hal is.

   Jag ogillar alla form av religion och kritiserar den aktivt, så kom inte dragandes med koranen här. Du vet väl att alla invandrare inte är muslimer va?

   Självklart ska man anpassa sig efter svensk lag, och jag har inte heller sagt att man ska ta med allt vad ens kultur innebär, bara att invandrare inte ska ha nån jävla plikt att visa evig tacksamhet gentemot sk ”svennar”.

 2. Jag blir äcklad av det där snacket om att invandrare måste sköta sig och bli 100 % procent svenska i hjärtat för att accepteras. Hur skulle någon invandrare ens vilja eller kunna känna sig svensk om den förlorar ”sin svenskhet” och inte har nåt här längre att göra när h*n bryter mot lagen medan ljusa svennar får åka in och ut ur fängelse, no limits? Nu vet jag inte exakt hur SD ställer sig mot kriminallitet men jag hör ofta människor i överlag snacka om att invandrare ska väck om denne gör något brottsligt.

 3. Jag måste medge att jag själv dras med i denna lilla hysteri kring ”omvänd rasism” och använder uttrycket ibland. Dock oftast i diskussioner med SD:are eftersom de konstigt nog (?) använder uttrycket mer än andra. Då blir det automatiskt att jag säger: ”ja, självklart är omvänd rasism lika illa”, men du har helt rätt i att rasism är rasism oavsett den riktas mot ena gruppen eller den andra. Delar man in folk i raser, ser ner på någon på grund av dess ras, och anser man sin egen ras vara bättre än en annan, då är det rasism vi snackar om.

  Sen tycker jag visst att invandrare ska vara skötsamma och ta seden dit de kommer, men det finns ju gränser. Att de ska vara MER skötsamma än infödda svenskar innan de kan accepteras som medborgare är bara löjligt. Hur stora krav är det egentligen rimligt att ställa? Nej, jag tycker att ALLA ska vara skötsamma så pass att de följer lagar om tex. brott mot person, oavsett de är födda här eller ej. Passar det inte att vi har lagar & regler mot förtryck, misshandel, barnaga och liknande då kan man dra. Infödd som invandrare!

  1. Om man diskuterar med någon som använder det uttrycket så är det inte så konstigt att man också använder det dock, jag brukar sällan bråka om semantik när jag snackar med folk på det sättet.

   Problemet är ju att det är svårare att visa ut en infödd svensk. Jag håller väl i princip med om att man ska ta seden dit man kommer när det gäller direkt lagstiftning, samtidigt tycker jag att man måste ha förståelse för att det ofta bildas grupperingar med utsatta individer och att dessa ofta begår brott. Lösningen då är sällan att straffa skiten ur dem, utan att få in dem i samhället. Jag tror helt enkelt inte på ”hårdare tag” eller olika typer av hot, jag tror på bra utbildning och ett varmt välkomnande.

   Till saken hör att det oftast, enligt min erfarenhet, är andrahandsinvandrare som missköter sig, helt enkelt för att de inte har ett färskt minne av vad de lämnat, men fortfarande står utanför samhället i och med utseende kultur och språk. Inte konstigt att man blir frustrerad då, liksom.

 4. Det jag menade var inte att man ska visa ut infödda svenskar eller invandrare, utan att de kan ju flytta härifrån om de är så brutalt missnöjda med att de inte får leva ut sin kultur eller sin idealbild av att kvinnor och barn måste agas, typ. Självklart är integrering bättre än hårdare straff.

  1. Jaha, jag trodde väl i och för sig inte heller att du menade utvisning. Jag ska nog flytta när tiden är mogen, jag tycker sverige är ett ganska lamt land.

 5. Jag var och lyssnade på en föreläsning av Tobias Hubinette och den var mycket intressant. Han menade att vita människor är roten till allt ont i historien och han menar att den vita rasen måste bort från denna planet innan de övriga rasifierade människor kan leva normalt. Tyckte att han hade helt rätt. Visst att ha ihjäl alla vita europeer låter kanske hemskt, men det ligger en del i det. Döda alla är ju inte direkt okey så jag värjer mig lite mot det . Jag tycker däremot att man skulle trycka ner dom från maktens strukturer. Därigenom så kommer rasifierade i maktställning. Frågan blir då. Hur får man bort den vita makten?. Tror tyvärr att man då måste få hjälp av ryssarna. Dock de är ju också vita. Putin är en högerman och nationalist så det blir en svår nöt att knäcka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *