Osmaklighet.

IMG_20130831_231007

IMG_20130829_233557

Moderaterna kör en ny reklam som jag faktiskt, på fullaste allvar, tycker är rent osmaklig. Eller ja, det mesta som Moderaterna gör är såklart osmakligt men detta är liksom så jävla vidrigt.

Moderaterna beslutade sig alltså typ denna månad för att dra in specialstödet till autistiska barn och till dyslektiker. Detta innebär att dessa barn inte längre kommer kunna gå i de specialskolor de behöver eller få extra hjälp i klassrummet. Istället ska de… gå i sommarskola? Hur löser det någonting om undervisningen fortsätter vara undermålig? Det liknar mer ett straff än hjälp. Sommarlovet fyller liksom en funktion, nämligen den att låta barn vila upp sig. Det är jävligt jobbigt att bara kötta året runt, och det är såklart än jobbigare för barn som redan har det svårt i skolan. Dessutom är det inte så jävla kul att vara en av de ungar som måste läsa sommarskola, det kommer givetvis att kännas jävligt utpekande.

Se till att skapa en skola som funkar för alla, som gör att alla kan få in rätt kunskap under de månader som skolan är. Det funkar liksom inte att dra in resurser samtidigt som en gör den här typen av ”satsningar”. Det är bara vidrigt.

10 reaktioner till “Osmaklighet.”

 1. Det som är mest fascinerande är att det funkar att hävda sig ha ett syfte med sin politik, och samtidigt så uppenbart egentligen ha ett helt annat. Jag fattar inte att detta inte straffar sig hårdare i opinionen. Eller så är det så enkelt att en tredjedel av alla svenskar faktiskt skiter i de som har det jobbigast så länge de inte själva får några kronor mer, och att den här typen av låtsas-bry-sig-om stillar deras samvete och gör dem mer vänligt inställda till M.

  Jag tänker i vilket fall inte rösta på moderaterna efter den här kampanjen!

 2. Jag har två barn i min absoluta närhet som nu drabbas av de indragna stöden till barn med särskilda behov. Upplever moderaternas hycklade oro för ”de som behöver extra hjälp” som direkt kränkande. Hoppas verkligen att ingen enda människa går på det skitsnacket!
  Och vad är grejen med felstavningen – finns det något annat sätt att tolka den än som direkt hånfull och raljant!?

 3. Blev också irriterad över den andra bilden, men av en annan anledning. Jag bor i en småstad där vi har ett högstadium (som jag gick ur i våras). Där har de alltid haft sommarskola för de som inte klarar av att komma in på gymnasiet, men inte längre. Förra året hade de inte tillräckligt med pengar, så de blev tvungna att ta bort det. Det i kombination med arbetsbördan på våra lärare innebär att det säkert finns elever här i staden som inte har någon skola att gå till nu i gymnasiet. Att se den här kampanjen känns som ett hån.

  1. Kanske vore bättre att adbusta dock? Skriva typ ”därför rar vi ner på stödet till dysletiker” istället.

 4. Älskar dig för att du tar upp det här. Vi är många som är förtvivlade nu, familjer som haft ett helvete med barnets/barnens skola, och sedan fått byta till resursskola, och det har löst sig. Ungen har slutat slåss, börjat gå i skolan, äntligen lärt sig något, äntligen fått kompisar.

  Naturligtvis har Fp (förstås i samråd med kompisarna i M) en dold agenda. De vill ha bort friskolorna, även de små autism/dyslexiskolorna som inte är speciellt vinstdrivande, eller iaf återinvesterar ev vinst. De säger att disgnosbarnen ökat explosivt och antyder på bloggar och Twitter att det är föräldrarna som är hagalna.
  Någon plan för hur hemskolorna ska kunna ta emot de ungar som de i många fall redan frånsagt sig en gång, pga för autistiska/våldsamma/uppmärksamhetskrävande finns inte. Det kommer att bli katastrof.
  De pengar som tas bort från behovsbarnens tilläggsbelopp läggs som socioekonomiskt stöd till skolor i fattigare områden i Sth. Man tar från de svaga och ger till andra svaga. Och kräver att få en gloria för det med motiveringen ”autistiska barn kapar åt sig för stor bit av skattepengarna, staten är ingen mjölkko”

  Alla partier fanns representerade i Utbildningsnämnden och alla röstade för detta förslag. Dock fanns det synpunkter från v-håll.
  Jag känner mig fruktansvärt upprörd, ledsen, förbannad och faktiskt kränkt av hela hanteringen. Och så vidrigt orolig. Vad kommer det inte att kosta samhället i slutändan. Utbrända föräldrar, barn som inte klarar skolmiljön och blir dropouts med garanterad arbetslöshet framför sig. Plus det kaos som kommer att utbryta i vanliga skolan när en lärare med 30 elever får in ett par resursbarn i klassen och ska klara av detta. Kanske att alla föräldrar börjar reagera först då, när de märker att deras normalstörda ungar inte får någon tid med läraren pga barnen med diagnos tar all uppmärksamhet.

  Tack Fanny, från hjärtat för att du lyfter den här frågan.

 5. Alltså….. jag tycker att det är sjukt att vi har skolplikt med tanke på hur kassa skolor kan vara. Ska det vara lag att gå skola ska skolan vara facking great också.

 6. Skitbra att du tar upp det.
  Jag har inte sett kampanjen eftersom jag bor långt ut på landet men jag kommer definitivt att bråka med lite högermänniskor i min närvaro nu.

  Tack för ammunitionen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *