6 reaktioner till “Överredigerad höstdag.”

 1. Shit. En av de finaste fotona på länge! Känns som jag kan kliva in i miljön. Btw, jag har köpt en Canon 550D med 18-55 mm IS-objektiv, vad tror du om det? Tycker den verkar vara en bra nybörjarkamera, lätt (i dubbel bemärkelse) samt prisvärd. Funderade länge på en 50D, men det är en viss prisskillnad trots allt. Kan ju byta upp sig senare.

  1. Jag tror att 550 är skitbra och kommer att vara kul länge innan du ”växer ur” den. Anledningen till att jag föredrar min är pga skärmen på ovansidan av kameran där man kan ställa in det mesta, som jag tycker är skitjobbig att fota utan. Men det är ju en vanesak egentligen. Dessutom är det ju objektiven som är viktigast. Tips: köp ett 50/1.8 när du vill köra något nytt. Det är ett mycket trevligt fast objektiv som ger fantastiska bilder som kostar drygt en 1000lapp, vilket är himla billigt.

   1. Aha, ok. Ja, jag har sett bilder som folk har tagit med den tidigare (oredigerade) och de har verkligen varit superfina. Tack för tipset! Tänker att man kan kolla upp en del objektiv senare, när man fått lite mer koll. Förhoppningsvis så finns det ett bra utbud med begagnade objektiv. Är redan nu lite sugen på objektiv (är det vidvinkelobjektiv de kallas?) som möjliggöra lite mer panorama-liknande foton.

    1. Det kallas vidvinkel. Sådana är dock ganska dyra, men det finns bra begagnade. Mitt 10-20/4.0-5.6 från sigma för canon är fint.

 2. Fint! Speciellt den andra bilden. Den första är nog faktiskt lite överredigerad för min smak, haha, men den är fin ändå. Den andra är dock finast, som sagt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *