Paow och drogerna.

Angående detta med Paows droghistorier så har det tydligen varit så att hon tidigare erkänt att hon brukat men att hon tagit sig ur det, i alla fall enligt en person som kommenterade här:

Vaddå ”sägs att” ”fast i missbruk” och ”vill bli räddad”? Hon har ju skrivit ett flertal gånger (själv, på sin egen blogg) att hon tog droger varje dag (upp till sex gånger per dag) under hela sommaren, men att hon sedan tog sig ur ”missbruket” från och med hösten då hon började jobba för 100% Party, och att hon nu äcklas av kokain och aldrig vill röra det igen.

Jag läser inte Paows blogg så jag har inte haft någon koll alls på detta innan, det hade varit intressant att läsa inläggen som åsyftas. Om det är sant gör det hela grejen ännu mer fånig. Om det nu är så at hon har skrivit om det så finns det väl ingen mening med att blåsa upp det till värsta nyheten? Men sådan är väl världen, antar jag, och det är inget mer med det.

Men det värsta är ju att det ska blåsa en sån jävla moralstorm kring henne flera månader efter att hon brukade på det här sättet. Att tidningar vill sälja lösnummer förstår jag, men vad är syftet med att skuldbelägga och trycka ner en person som redan har tagit sig ur sitt missbruk (vilket jag kallar det om man tagit kokain flera gånger dagligen under en lång tid). Jag har verkligen aldrig känt mig mer peppad på att sluta med ett skadligt beteende för att någon tryckt ner mig på grund av det. Lusten blir ju onekligen ännu mindre om det inte spelar någon roll om man slutar eller inte eftersom folk uppenbarligen vill sätta knarkarstämpel på än i vilket fall.

Jag säger inte att det är någons rättighet att pröva droger eller att det är något ”normalt”, däremot är det bara sjukt jävla fånigt att tycka att man ska straffas för något som inte ens är ett problem längre. ”Men det är olagligt”, tycker folk då. MEN VAD SKA VI MED DEN JÄVLA LAGEN TILL OM INTE ATT HINDRA MISSBRUK??? Jag fattar inte hur man kan tycka att någon ska straffas bara för sakens skull, för att ”rätt ska vara rätt”. Lagar har vi för att uppnå ett bättre samhälle inte för att folk som för ”fel” ska få straff bara för att.

Tänk om folk hade kunnat se lite såhär på saken: ”Paow var i en jobbig situation i livet och tog därför mycket droger. Nu har hon slutat med det vilket är skitbra av henne”. Men det går ju såklart inte för sig, ty har man en gång tagit droger är man för alltid en knarkare. Inte konstigt att folk inte är så sugna på att sluta.

En kommentar till “Paow och drogerna.”

  1. Jag kan verkligen känna igen mig i det där. Långt efter att jag slutade med droger typ kokain och mefedron samt missbruk av lugnande tabletter, höll folk på och ställa frågor hela tiden: ”du håller väl inte på med den där skiten mer? du har väl inga tabletter gömda någonstans? jag blir VÄLDIGT BESVIKEN PÅ DIG om det knarkas i mitt hus!” och liknande grejer. Det är verkligen så att knarkarstämpeln är svår att tvätta bort. Andra verkar dock totalt ignoranta inför det faktum att jag missbrukat droger, de ska pracka på en all möjlig skit, inkluderat alkohol. ”Jamen ta lite då, kom igen nu, var inte så tråkig!” verkligen rätt sak att säga till någon som haft problem med både alkohol och andra droger. Skulle önska att folk kunde hitta någon sorts balans- inte göra en så stor grej av att jag för tre år sedan var fast i missbruk, inte döma mig efter det. men å andra sidan heller inte försöka få mig att ta droger när jag säger nej. Det är alltid respektlöst och idiotiskt att bete sig så mot folk, att inte kunna ta ett nej i fråga om droger. Men det blir extra respektlöst när man gör så mot någon som haft svårigheter att hålla drogbruk till just bruk och inte missbruk. För det går ju inte att komma ifrån att jag har lätt att fastna i saker (inte bara droger) och då är det liksom väldigt onödigt att hålla på och pusha på för att jag ska ta sådant som det finns en risk att man fastnar i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *