Preferenser.

Vissa menar att det är fel att prata om sina preferenser rörande sex. Framförallt tycker många att det är inkonsekvent av mig som feminist att tycka att det är okej att tjejer uttrycker att de gillar stora kukar i sammanhang där sexuella preferenser överlag diskuteras samtidigt som jag till exempel vänder mig emot att kvinnor som råkar hamna på bild med håriga armhålor offentligt hängs ut och förolämpas personligen på internet.

En normalbegåvad person förstår givetvis skillnaden på dessa två scenarion: det ena är en generell utsaga i ett sammanhang där diskussioner om sexuella preferenser är det uttalade syftet. Om man vill slippa sådana så söker man sig inte dit. Den andra är ett påhopp på en privatperson som över huvud taget inte bett om någons åsikt utan bara gått ut och gjort något hen gillar. Jag tänker mig att någon skulle fota en bild på en fullt identifierbar man, lägga upp på facebook och kommentera hans kukstorlek i negativa ordalag. Skriva att det var äckligt att han hade den givna kukstorleken och så vidare. Det hade jag aldrig deltagit i och skulle givetvis inte anse vara okej. Nu är emellertid samhällsklimatet funtat som så att män sällan får utstå denna typ av behandling. Jag har svårt att tänka mig att en person som försöker förstå denna skillnad inte gör det.

Feminister är sällan emot att män har preferenser. Inte heller att män uttrycker dessa preferenser i sammanhang där det passar sig. Om jag diskuterar sex, vilket händer, men mina manliga vänner så får de gärna berätta vad de nu kan tänkas gilla eller ogilla. När jag har haft stadig sexpartner så frågar jag också vad han tycker om behåring och så vidare och anpassar mig i den mån jag vill. Jag tycker också att det vore helt naturligt om en man drev en blogg likt Sjödins där han skrev om vad han tyckte om i sängen. Jag skulle rentav uppskatta det.

Vad feminister (i regel) däremot inte tycker om är när kvinnors knullbarhet görs till huvudsak i en massa olika sammanhang där det inte riktigt hör hemma. Till exempel i alla reklam vi ser dagligen i tunnelbana, på vägar, på tv och så vidare. Detta kan visserligen vara befogat i reklamen som sådan, men ofta är det det inte och det blir också svårt att värja sig från främst i det offentliga rummet. En blogg liks Sjödins kan man däremot gå in på om det passar en.

Sedan måste man också se till omfattningen va olika fenomen. Att kvinnor berättar om sina sexuella preferenser är faktiskt mycket ovanligt, än mer ovanligt att de berättar om preferenser om sitt sexsällskaps fysiska egenskaper. Betydligt vanligare är att män talar om hur ett par fina brösta ska vara, hur en fin rumpa ska vara och så vidare. Kanske talar män inte så ofta om själva fittans beskaffenhet, men desto mer om vilken rakning som föredras och så vidare. De tillmäts utrymme för detta i en massa olika sammanhang i en mycket högra grad än vad jag sett kvinnor tillmätas.

Tusentals kvinnor har sagt att storleken inte har betydelse. Att en kvinna kommer och säger att hon föredrar stora kukar, vilket jag för övrigt också gör, borde inte vara så hemskt egentligen. Inte värre än att en man uttrycker att han uppskattar toppiga bröst som säger ”hej”.

De flesta vet att det som gör att men ligger med en person är mer än bara vissa preferenser. Jag bangar inte sex med en person jag är attraherad av för att han har liten kuk, men det är helt klart att föredra om han har en av den större storleken. På samma sätt förstår jag om en person bli glatt överraskad om hens partner råkar ha precis rätt frisyr på fittan, men jag skulle tycka att det var efterblivet att på något sätt förvänta sig att det är så alla personer ska ansa sig. Det är stor skillnad på att ha och uttrycka en personlig preferens i ett sammanhang som har det uttalade syftet att handla om sex och på att breda ut denna uppfattning vitt och brett i det offentliga rummet och samtidigt attackera de som avviker personligen.

Sjödin har aldrig skrivit att hon tycker att män ska förändra sig för att de inte har stora kukar. Hon har inte heller skrivit att hon tycker kukstorleken är det absolut viktigaste på en man. Hon har inte kallat män med små eller medelstora kukar för äckliga, ovärdiga eller något i den stilen. Hon har gett uttryck för en preferens, och det är allt.

Jag förstår att det kan vara jobbigt att känna att ens kuk är otillräcklig och att det då kan vara provocerad enär en kvinna är så öppen med detta. Betänk då att det finns tusentals kvinnor som inte bryr sig (eller i alla fall låtsas att de inte gör det) eller kanske till och med föredrar små och medelstora kukar. Det kan också vara så att just din kuk kanske inte är den som står högst i kurs, men det kanske kan kompenseras med andra egenskaper? Precis som kvinnor som inte har det utseende som står högst i kurs hos män generellt kan kompensera detta med andra egenskaper.

11 reaktioner till “Preferenser.”

 1. Detta är nog en generationsfråga. För egen del så vill jag ha en partner som gillar oralsex, att ge och ta emot. Utan det så står jag inte ut. Sen tänker jag aldrig så mycket på utseende eller kroppsstorlek. Har haft bästa sexet med stora kvinnor som smala. Stora bröst och små. Rakade eller orakade (föredrar orakade). Det handlar för min del om ömsesidig attraktion och TRO MIG… Det händer nästan alltid med nån som inte alls står för idelabilden som vi ser i media. Jag tycker du har sunda åsikter och jag är imponerad av vad du skriver. Även om jag inte håller med. Det bjuder jag på. För jag gillar att ge beröm till mina meniningsmotståndare (feminister) när det är befogat. Till sist vill jag ändå påpeka att man ofta tror sig veta allt när man är 21. Många i din ålder dissar äldre. Det gjorde jag också i din ålder. Men sen när man blir äldre så inser man att tidens gång och uppbyggnad av erfarenhet har ett stort värde. Gå din egen väg men passa på att lyssna på de som gått före. Det säger jag till min 19-åriga dotter. Om hon sen lyssnar…

  1. Jag är helt övertygad om att attraktion främst bygger på personkemi och så vidare, men jag tycker fortfarande att vissa fysiska egenskaper är mer attraktiva än andra. Jag skulle aldrig ligga med en idiot bara för att han var snygg och hade en stor kuk, såklart, men det är ett plus om min partner uppfyller dessa kriterium. För övrigt tror jag mig inte veta allt och är helt övertygad om att jag kommer ändra åsikter och nyansera mina perspektiv med stigande ålder, men det finns mycket ni äldre kan lära av oss unga också.

  2. Jag antar att jag som blivande 31 inte räknas som äldre eftersom jag fortfarande inte tänder på åldersskillnad och ALDRIG har gjort det. För mig är det en preferens som alla andra. Jag kommer aldrig att engagera mig i åldre män på ett romantiskt och/eller sexuellt plan och jag tror att de överlever trots detta tragiska faktum.

 2. Mycket bra inlägg. Det är klart man får ha preferenser och berätta om dem, sålänge man inte nedvärderar de som inte uppfyller ens krav eller går omkring och anser att alla ska anpassa sig efter ens personliga preferenser.

 3. Vi har alla rätt att göra våra val även när det gäller partner och sexuella preferenser. Men ni unga kvinnor som är på denna blogg och kommenterar (inkl.Fanny) säger er vara så j-a toleranta och öppna.

  Om ni tex hade en 20-årig kompis/syster/bror som jag så skulle du väl inte vara jätteglad om hen tex dejtade en 57-årig man eller en 52-årig kvinna? Jag skulle inte det. Skulle ni acceptera det rakt av utan nån som helst… VAFAN…?

  1. Förstår inte frågan? Jag tycker för det första inte jag utger mig för att vara så jävla öppen och tolerant, det finns en massa saker jag är uttalat intolerant gentemot. Jag skulle väl framförallt försöka bedöma personen och förhållandet, inte utifrån ålder. Det finns nog många relationer jag skulle ogilla på helt andra grunder.

 4. Förlåt men jag hajar inte liknelsen hår vs. stora penisar
  Penis förstoring är en satans dyr (mellan 15-30 lax) och komplicerad operation som knappt ger en märkbar effekt i erektion men man kan imponera på grabbarna i bastun .Värsta fall trillar den av (typ).
  Rakhyvlar från bic t.ex. kostar inte många ören, krävs ingen kirug och så växer hår tillbaka.
  Alltså jag hajar vad du menar men liknelsen haltar, bättre hade varit om du jämfört hur gubbar och grabbar kan prata om plankor och likanande och ingen reagerar.
  Om jag får säga mitt i just hårfrågan så säger jag bara så här: hår i maten är inte fräsht och det gäller oavsett kön.

  1. Tycker inte den haltar. Visserligen är dessa saker olika svåra att förändra, men det är fortfarande samma princip kring att uttrycka preferenser.

  2. Hur är detta relevant alls? Svårigheten att förändra något har väl noll betydelse för vari det är rimligt att uppmana andra att ändra något eller inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *