Sandlådefasoner.

Det här sätter på ett sätt fingret på vad jag tycker är så otroligt kefft med svensk politik. KD är sura på M för att de har ”snott” deras äldrevårdspolitik. Om man verkligen var intresserad av politik borde man ju i en sådan situation bli glad för att ens idéer får genomslag, det är ju jättebra! Men nej, istället surar man och anklagar den andra för stöld, precis som ett barn som tycker att kompisen snor ens idéer när de också ritar en prinsessa.

2 reaktioner till “Sandlådefasoner.”

  1. Exakt! Det är ju innehållet som är det viktiga! Sen förstår jag väl grejen ändå. För att kunna få igenom sin politik måste man kunna ragga röster, och för att kunna ragga röster måste man kunna profilera sig. Jag skulle vilja ha ett system som inte var så fokuserat på partier, utan mer på själv politiken. Fast hur det skulle se ut vet jag förstås inte.

    1. Om KD är bäst på att ta tillvara på åldringarnas intressen så kommer de att kunna ragga röster ändå, är min fasta övertygelse. Ävne om politiken är densamma så är det olika hur engagerade de olika partierna är i de olika frågorna. KD har ganska mycket profilen som ett parti som bryr sig om äldre, och därför är det strängt taget bara en fördel för dem att M ”härmas”. Det betyder att de lättare kan få genomslag för sin politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *