Sexualiteten är inte statisk, men kan vara svår att förändra.

Jag tycker det skulle vara intressant att få svar på frågorna ”hur” och ”varför”… Tror du att sexualitet är något statiskt som inte kan förändras?

Lisa under inlägget om patriarkalt influerat sex.

Jag tror absolut inte att sexualiteten är statisk och är helt övertygad om att man kan lära sig av med vissa preferenser, på samma sätt som man kan lära sig andra.

Däremot tror jag att detta kan ta mycket tid och energi i anspråk och därför så ser jag det inte om eftersträvansvärt att trycka på för mycket att folk ska göra det. Många har problem nog bara med att våga njuta och ge uttryck för sina redan existerande sexuella preferenser.

Så jag tycker framförallt att man ska säga till folk att våga njuta och våga leva ut det dem tänker på. Sedan kan man gå vidare från det och försöka hitta en sexualitet som inte är influerad av könsstrukturer om man vill, men jag tycker inte att det är något man behöver göra och jag förstår att de absolut flesta inte prioriterar det i sina liv.

3 reaktioner till “Sexualiteten är inte statisk, men kan vara svår att förändra.”

 1. Skulle kännas otroligt falskt om jag skulle lära mig av med min ’patriarkala’ (vilket jag inte ens håller med om till ens en nanopartikel) knullsyn då jag har varit sexuellt undergivet lagd så länge som jag kan minnas – d.v.s. även innan min ålder var tvåsiffrig. Det är naturligt för mig & det är naturligt för många andra kvinnor, vet med mig att både jag & tjejkompisar gärna blandade in inslag av sexuellt utnyttjande i lekar.

  Tror inte en suck på att det enbart är en social konstruktion, men där är ju åsikter ofta skapligt delade.

  Oavsett: jag är glad över att jag utan skam omfamnar mina primitiva lustar utan skam, & utan att göra politik av min fittas längtan.

  1. Vet inte heller om jag vill kalla det ”patriarkalt” men skrev så nu, antar att alla fattar vad jag menar. Jag tror att det är olika starkt för olika personer och att det är olika naturligt/inlärt också. Det är väl något man får känna själv. Som sagt så skulle jag aldrig uppmana någon till/kräva av någon att vänja sig av med det.

   1. Ja, som jag har uppfattat det har du väl använt det uttrycket då det var vad kritiken handlade om.

    Tror också mycket på att det är olika vad som är naturligt samt inlärt. Människors olika primitiva sidor är olika genomsyrande vilket man såklart bör ta i beräkning samtidigt som man väger in den strukturella delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *