Skillnaden på vård och förvaring.

Den här Caremagrejens fortsatta utveckling äcklar mig något otroligt. Senast ut är detta:

När vi kommer till hemmet frågar personalen ”om vi kan åka till sjukhuset för han har ramlat och vi tror eventuellt att han har brutit något”, säger Marita Bonisell.

Ingen i personalen hade tagit Lennart till en läkare eller ringt familjen angående olyckorna.

Marita tog direkt sin pappa till sjukhuset i Umeå. Där visade röntgenundersökning att Lennart hade brutit höften, handleden och axeln. Han fick opereras direkt för höftskadan.

Men det visade sig även att Lennart hade näringsbrist och hade gått ner 14 kilo.

Detta är inte vård, detta är förvaring. Det är fullkomligt perverst att samhället låter omhändertagandet av gamla vara så fruktansvärt dåligt så att en sån här sak ens kan inträffa.

3 reaktioner till “Skillnaden på vård och förvaring.”

  1. Det där med fallolyckan låter ju helt sjukt.

    Men media förstorar upp det här med näringsbrist något enormt. Jag har jobbat som vikarie på olika äldreboenden och något som är väldigt, väldigt vanligt är att äldre helt enkelt slutar äta. Man ger dem näringsdryck, försöker få i dem allt som de tycker är gott, men även då kanske de bara äter någon tugga vid varje mål, om man har tur. Och det är klart att anhöriga som jättesällan träffar personen blir förskräckta över att hen har tappat i vikt. Men man kan inte tvinga någon att äta. I media så låter de som att personalen skiter i att ge de gamla mat eller något. Men jag tror inte bara att det är på Caremaboenden som flera äldre är undernärda, jag jobbade på ett fantastiskt boende där det var samma sak. Att sluta äta kan tyvärr ofta vara en naturlig del av att närma sig slutet.

  2. Förjävligt är det, som det för det mesta är i vården…
    En annan konstig sak är tex min morbror, han har opererat ut ett stort anerysm eller hur det nu stavas, men han får ingen direkt rehab efter det?? Som sagt förjävlig och konstigt… Har en lång list med fler exempel men va hjälper det? Gamla ska bli väl omhändertagna, alla ska bli väl omhändtagna….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *