Skrämma skiten ur motståndet.

Detta är fullständigt sinnessjukt. Två män har fått fyra års fängelse var för att via sociala medier ha uppmanat folk att delta i upploppen i Storbrittanien.

Givetvis ska det vara straffbart att uppmana till våldshandlingar, men en strafftid på fyra år är absolut inte rimligt när inte en enda människa har blivit skadad.

Detta handlar ju onekligen om ett försök att straffa skiten ur folk som opponerar sig till så hög grad att ingen vågar göra det i framtiden. Detta i något som ska föreställa en liberal demokrati.

3 reaktioner till “Skrämma skiten ur motståndet.”

  1. Frågan är ju dock vad man vill uppmuntra? Domstolens beslut kan ju ses som en markering, en näve i bordet, att man inte ska försöka förändra genom en till synes ociviliserad våldsaktion. Domstolens beslut kan också ses som en markering att opposition straffas, men man kan undra ifall domstolen skulle ge ett fyraårigt straff till en människa som skriver en konkret debattartikel? Sannolikt inte. Detta pga av att man inte vill uppmuntra våld.

    1. England har väl yttrandefrihet hoppas jag, så en debattartikel ska väl inte straffas alls. Förstår inte din poäng, jag tycker att straffet år för hårt, en annan handling hade kanske inte blivit straffad alls. Ok?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *