Spermadonation.

Många menar nu att inte heller spermadonation och äggdonation är jämförbar. Må så vara, oavsett så tycker jag att det är en bra mycket rimligare jämförelse än surrogatmödraskap och spermadonation. Jag vill påpeka att jag inte tycker att någon ska känna en skyldighet att donera varken ägg eller sperma till någon annan lika lite som någon har skyldighet att donera organ eller blod. I diskussionen känns det ofta som att vissa antar att män skulel anses ha någon slags donationskyldighet vilket ju absolut inte är fallet. Donation är något man ska göra av egen fri vilja, inte för att man är nödgad ekonomiskt eller för att man känner något slags socialt tvång till det (lite skillnad när det gäller närstående som blivit akut sjuka såklart).

Har för övrigt diskuterat detta men insemination av singlar med Emanuel idag och kommit fram till ett för mig hållbart ställningstagande. Är inte längre lika säker på att regeringens beslut är vettigt. Kommer med inlägg om det snart!

En kommentar till “Spermadonation.”

  1. Det ska bli intressant att höra ditt inlägg om insemination! Jag tror jag vet vart jag står, men ännu har jag inte hört några (enligt mig) bra argument emot. Så yay, intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *