4 reaktioner till “Skillnader.”

  1. Det blir så fånigt när viktiga ämnen går över i en jävla ickediskussion. Du har helt rätt, det är inte jämförbart. Alls.

  2. Tyvärr går inte ens sperma- och äggdonation att jämföra. Vid spermadonation runkar man i en kopp och får 300-500 kr för besväret. Vid äggdonation måste man gå igenom en hormonbehandling innan man gör själva ingreppet för att extrahera ägget och den enda ersättningen man får är för utgifterna man själv lagt ut för hormonbehanlingen, man får inget extra utöver det.
    Jag funderade på att donera ägg när en vän till mig stod i kö för fertilitetsbehandling, men när hon själv inte behövde mina ägg kändes det inte värt det att genomgå för någon annan.

  3. Låter ju som en bättre jämförelse, ja. Jag antar/hoppas att de flesta som är surrogatmödrar, känner sig okej med det- men det är ju fortfarande nio månader med ett liv i magen, som sen ska klämmas ut. Och jag tycker att även det ska vara tillåtet, men jämförelsen är lite bisarr.

    Annars stör jag mig mest på alla som bah: ”Men alla ni feminister som bryr er så mycket om jämställdhet, varför kämpar ni inte för singelmäns rätt att få barn på egen hand?”

    Alltså… för det första är det ju inte bara feminister som är engagerade i frågan, det är alla möjliga människor. Och för det andra kan de ju föra frågan själva om de tycker att den är så viktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *