Tre tips.

  1. Zettermark har skrivit en C-uppsats i genusvetenskap om unga tjejers bloggande. Hon skriver om det här. Jag hoppas på att få läsa uppsatsen i sin helhet nån gång, för det verkar sjukt intressant. Hon har väldigt rätt i det hon skriver, att unga kvinnor intressen och därmed även bloggande blir nedvärderat, även av kvinnorna själva. Jag kan själv intyga att jag många gånger har ”skämtat bort” min blogg trots att jag vet att den håller en viss kvalitet.
  2. Det här inlägget hos G som i G-punkt är fantastiskt roligt. Ett måste att läsa.
  3. Den här krönikan av Hanna friden. Hon har en stor poäng, dock vet jag inte om jag är med på hennes slutsats. Men mer om det i ett annat inlägg.

2 reaktioner till “Tre tips.”

  1. Ang. Fridén:

    ”Jag hade ätstörningar i sju år. Vet ni en sak som motiverade mig? När man visade upp bilder på vanliga kvinnor.”

    Har varit likadant för mig & är delvis fortfarande så. Vem vill vara vanlig liksom? Okej, finns säkert gott om folk som inte vill något annat än att vara en ”vanlig, normal person”, men jag tycker att det verkar tråkigt & bilden av den vanliga kvinnans kropp är en bild jag inte vill se med min egen kropp i. Jag är ju iofs naturligt väldigt smal (har gått upp mkt p.g.a. mediciner) så det kanske inte är så konstigt att jag längtar tillbaka till det, men jag har verkligen ingen lust att se ut som ”alla andra”. Ja, det är okej att se ut så & jag ser inte ner på de som har valkar, dallrande rumpor, B-kupetuttar etc. men det spelar liksom ingen roll hur okej det är, för JAG vill inte se ut så. & under svåra ätstörningsperioder blir det där tänket ännu värre, & DÅ kan det faktiskt gå så långt som att jag i mitt huvud ser ner på alla som har det minsta hull. :/ så bilder på vanliga kvinnor motiverar inte mig till något annat än att fortsätta gå ner i vikt. Jag tycker dock att syftet med VR:s kampanj är bra ändå. Tror att många som ännu inte trillat in i ätstörningar, t.ex., kan ta till sig iaf lite av den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *