Två kvällsfunderingar.

1: Alltså… är det så att Kissie har klippkort på Adam&Eva-kliniken? Hon har varit där typ tre gånger den här månaden.

Jag som trodde uppenbara skönhetsoperationer var ute. (fejkad) Naturlig skönhet är väl det som är hypat nu? Jag fattar inte varför hon sysslar med dem och dessutom lägger upp det sådär när det ju bara är ett tecken på att man var född ful. Det är väl inte coolt? Eller? Vad är det jag har missat.

Edit: Jag har inget emot skönhetsoperationer och jag tycker inte att alla som opererar sig är födda fula, jag tycker bara det är lustigt att Kissie eftersträvar ett ideal som i dagens samhälle ses som extremt tacky och ”ute”, dvs den överopererade slitzbruden. Inget ont om det idealet som sådant heller, men jag trodde hon var mer trendkänslig än så.

2: Jag läste i nån tidning att Rebecca&Fiona tydligen är så kallade ”fenomen”. Jag kommer ihåg att även Alex Schulman har kallats för fenomen. Ett fenomen för mig är antingen typ ett ljusfenomen eller ett naturfenomen, alltså ett skeende som upprepas på ett visst sätt under vissa förutsättningar gång på gång. Dessutom måste det vara uppseendeväckande till en vissa grad.

Men att utropa olika människor/bloggar/böcker till fenomen lite bara sådär tycker jag inte håller. För det första tycker jag inte Rebecca&Fiona är tillräckligt uppseendeväckande för att vara ”fenomen”(detta är inte en diss mot dem eller deras blogg, alls. Det handlar mest om att enskilda bloggar sällan kan betraktas som fenomen i mina ögon) och dessutom så har jag förstått ordet som att det är ett visst typ av skeende som upprepas under givna förutsättningar, vilket jag tycker det krävs mer än en blogg för att kunna hävda.

Porslinsflickor däremot skulle kunna vara ett fenomen, eftersom det där har skett en kedjereaktion där en massa sådana har uppstått. Fast det är inte heller särskilt uppseendeväckande, så jag skulle nog inte kalla det för fenomen trots detta.

9 reaktioner till “Två kvällsfunderingar.”

 1. Hm, fattar inte riktigt vad du menar. Att man fixar sitt utseende behöver ju inte betyda att man är född ful. Dels är skönhet subjektivt, dels kanske man gillar det mesta i sitt utseende men vill bli ännu nöjdare och se vad som går att fixa, typ. I Kissies fall kanske det inte är helt relevant eftersom de flesta verkar tycka att hon är ful och eftersom jag hört talas om att hon haft extremt dålig självkänsla (och kanske fortfarande har det), men det verkar som om du skriver rent allmänt kring saken och det är faktiskt lite irriterande. Jag är ganska trött på alla fördomar och hets som finns kring människor som gör ingrepp av olika slag. Då jag själv också gjort ingrepp är det irriterande att kategoriseras in som en korkad, osäker, utseendefixerad m.m. tjej. Jag var inte ful innan och jag är inte ful nu heller. Men jag blev snyggare än jag var tidigare. Och det tycker jag gott att jag kan få bli utan att folk dömer mig.

  1. Sorry, det är inte min åsikt. Jag bara applicerade kissie-logik på det hela(om hon inte själv gjort operationer hade hon verkligen kunnat hävda det).

 2. Ah, just det. Sen vet jag inte om du var ironisk eller inte, men sedan när ska man bry sig om vad som är ”inne” eller ”ute”? + att jag tycker det bara är bra om folk kan vara öppna om sina ingrepp, det kan hjälpa till att ta bort stämpeln som skönhetsopererade som just korkade etc. Så att hon lägger upp det har jag ingenting emot, även om det i hennes fall säkert blir så att folk får sina fördomar bekräftade då hon framställer sin blogg på ett tämligen ytligt & korkat sätt.

  1. Jag måste ju säga att jag tycker det är ganska märkligt att hon skryter så om sina operationer. För det första är det där överopererade utseendet ganska ute och för det andra skulle Kissie verkligen kunna komma dragandes med att alla som skönhetsopererar sig är fula.

   Jag menar dock inget illa mot den som opererar sig, jag skulle nog göra samma sak själv om jag hade något komplex eller verkligen skulle vilja ändra på en sak. Har funderat på att göra brösten faktiskt, inte större då, men snyggare. Att ändra vissa detaljer tycker jag verkligen är okej, men när man kör på som kissie och går på kliniken typ 3 ggr/månad så tror jag nog att det ligger ganska mycket annat än bara en vilja att bli ”lite snyggare” eller göra sig av med ett komplex i botten.

 3. Eller så är hennes klinik helt värdelös? Alltså, av de jag pratat med som fyller läpparna, varav en är min kamrat, så fyller de på en eller två gånger om året. Det verkar helt vansinnigt att fylla läpparna tre gånger i månaden. Antingen håller det superdåligt och kliniken är därigenom okunnig/använder kassa produkter, eller så är hon hemmablind på sitt utseende. Kan uppstå efter operationer & ingrepp. Men om det sista stämmer är det ju sorgligt att kliniken tar emot henne alla de där gångerna, gör ingreppen och därigenom pumpar henne på pengar för ingrepp som egentligen inte är nödvändiga (om vi ser till att läppfyllnadsgrejen inte gått ur).

  Nej, skulle jag få för mig att fylla läpparna skulle jag inte gå till Adam & Eva-kliniken; de har gjort ett ganska dåligt intryck på mig. ><

  1. Jag tror att det som gäller är att hon blivit blind för sitt utseende, för jag har fått för mig att adam&eva-kliniken i alla fall håller så hög klass att man inte behöver fylla på så ofta som hon gör. Sen fixar hon iofs inte bara läpparna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *