Twitter 24/10. Kvinnor får alltid ta ansvar för mäns känslomässiga omognad.

Det här snacket om att flickor mognar ”två år snabbare” än pojkar alltså vad fan är det för trams? Denna myt om att män skulle vara några slags hjälplösa jävla offer för sin egen idioti som kvinnor bara ska ha överseende med. Ställ lite krav på männen för fan. Vifta inte bort deras beteende med att de ”mognar senare”.

Det blir liksom alltid kvinnors ansvar att hantera mäns tillkortakommanden. Det är vi som ska åtgärda att män är omogna. Och såhär fortsätter det ju livet igenom. Kvinnor ska ta ansvar för att män inte kan hantera sina känslor hela jävla tiden.

Och som lön för allt detta känslomässiga arbete får vi endast bedyrandet om att det minsann är vi som sitter på mognaden. Vem bryr sig? Att bli betraktad som mer mogen är en usel jävla kompensation för att ta hand om mäns känslomässiga skit ett helt liv. Om omognad innebär makt i det här samhället så vill jag hemskt gärna vara lite mer omogen nu tack.

Så trött på att få den där ”du är bättre för du är kvinna”-klappen på axeln istället för att folk upprörs över förtrycket en utsätts för. Det handlar inte om att kvinnor ”är” bättre, det handlar om att vi fostras till att ständigt ta ansvar för män. Detta är inte ”vackert”. Så trött på att uppmanas till att vara stolt över att jag är kvinna. Vad ska jag vara stolt över? Att jag är förtryckt?

Att jag tagit ansvar för mäns känslor hela livet är inget jag är stolt över, det är förtryck jag blivit utsatt för. Jag är förbannad. Stolt blir jag när jag använder denna förmåga till något bra och konstruktivt, som att ta hand om mina systrar. De som förtjänar det. Kvinnor måste ta sina känslomässiga förmågor och göra något vettigare av dem än att curla män.

12 reaktioner till “Twitter 24/10. Kvinnor får alltid ta ansvar för mäns känslomässiga omognad.”

 1. att cis-män/patriarkatet beskriver kvinnor som ”mogna” är ju bara ytterligare en jävla andrafieringsprocess som användas för att ta avstånd från det så kallat Kvinnliga. vilket i längden används som en anledning till att cis-män aldrig kommer behöva ta det jävla känslomässiga ansvaret för de talar om för sig själva och andra att de är omogna/ej har kapacitet osv etc. SÅ JÄVA TRÖTT PÅ DETTA. det räcker nu.

 2. Varför har du med män att göra? (Kämpar mot väderkvarnar)

  Att finna ett sunt och bra förhållningssätt till dessa känslomässiga krymplingar blir till ett livslångt projekt, hur går det ens att finna energi över att ge kärlek och systerskap till kvinnorna runt omkring en då?

 3. Jag trodde det här med att flickor mognar snabbare än pojkar hade att göra med att flickor brukar komma i puberteten ca 2 – 4 år för pojkarna.

  1. Jag håller med dig Maria om allt annat du skriver här men flickor i lågstadiet kan mycket väl vara i puberteten, och behöver inte alls vara ”långt ifrån”.
   Dock pratar man förstås ibland om mognadsgraden redan bland barn på dagisnivå, så pubertetsargumentet är ett skenargument i vilket fall.

   1. skolan kanske hanterar det på ett dåligt sätt men faktum kvarstår att forsking har konstaterat att den ”kvinnliga hjärnans” pannloben och där denna sk. ”mognad/beslutsfattande” sitter tenderar att utvecklas fortare än mäns.

 4. japp jag var en av de flickor som var ordentlig och sattes som en ”lugnande kudde” bredvid en bråkig pratig kille för att lugna ner honom. resultatet blev bara att han pratade en massa med mig och störde mig så att jag själv fick svårare att koncentrera mig på lektionen. vet inte om han blev nåt lugnare.

 5. Det är ju rentav äckligt vidrigt hur det var när en annan var ung! Minns också hur lugna, stabila tjejer fick agera ”kuddar” för att hejda stökiga pojkar. Hur fan tänkte vuxna då? Jag pratar 90-tal. Kan bli så himla upprörd när jag tänker på sånt. Bra att du ger perspektiv på sånt här!

 6. Detta är ju så talande för hela patriarkatet. Det ingår liksom i den kvinnliga rollen att sitta och nicka hemligt till sina kvinnokompisar och ba ” Jojo, även om det är männen som drar in pengarna och pratar på mötena och sitter i regeringen och är dem som folk lyssnar på och de som tar mest plats och de som får beröm och beundran och de som har makten överallt så vet ju i alla fall du och jag att vi kvinnor är de som är mogna och kloka och förståndiga. Tihi.”

  Hela tiden talas det om att kvinnor ”är bättre” på det ena och det andra typ slåss inte, har empati, tar hand om viktiga saker typ inom vården, förstår människors psyken etc, och hela tiden bevisas det att samhället egentligen skiter i det och bara premierar när män är bra på något.
  Om män är omogna så är de roliga. Om män är mogna så är de intelligenta och belönas. Om kvinnor är mogna så är de tråkiga och onödigt komplicerade. Om kvinnor har empati är de blödiga. Om män har empati är de hjältar.
  Överallt har vi den här bilden av att kvinnor ”egentligen” kan mer och förstår mer och är smartare och listigare än män, ändå är det män som har all makt och kvinnor som skuffas undan.
  Det här ”kvinnor är bra på ditten och datten”-snacket är i själva verket bara nåt slags tröst och ett sätt att förblinda oss från att på riktigt ifrågasätta manssamhällets syn på kvinnor som lägre stående och ointressanta bihang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *