Vad är integralyoga?

Igår träffade jag en kompis till Hilda som gav mig den här lappen. Jag undrar: vad är esoterisk integralyoga.

För den som inte vet är en integral är ett sätt att räkna ut hur stort utrymmet under en kurva är. Detta kan bland annat användas för att räkna ut hur långt en bil har åkt på en viss tid om du bra har en kurva över dess hastighet i alla givna tidpunkter. Så om y-axeln i den här kurvan är hastighet och x-axeln är tid så är området under (s) sträckan bilen har färdats. Nu är jag lite rostig så jag kan ha fel i nån detalj, men det rör sig i vart fall om relativt avancerad och mycket användbar matematik.

Så jag undrar bara: hur fan applicerar man detta på yoga. Min gissning är att man bara använder svåra ord för att det låter coolt.

6 reaktioner till “Vad är integralyoga?”

  1. Visst, och ord som integration, integritet m m har funnits sen de gamla romarna, så man kan inte säga att matten har monopol på dem. Yogisarna uttrycker sej väl så där för att de vill undvika kristet belastade ord som kropp och själ.

    1. Poäng där. Ordet integral härleds ju från integration, men just den formen har jag bara hört i sammanhanget matematik. Förstår inte riktigt vad de kan tänkas innebära i andra sammanhang, men om det finns en förklaring så godtar jag den absolut.

  2. Om vi säger att integrera betyder skapa helhet, så kan adjektivet integral betyda helhetsinriktad. Och det är ju vad de här kurserna verkar innebära, att hela människan ska vara aktiv i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *