Varför är det så viktigt att positionera sig som ickemodebloggare.

Satan vad störigt det är med folk som nödvändigtvis måste positionera sig som ickemodebloggare. Typ såhär:

Det här är ingen modeblogg som handlar om vilka kläder jag har på mig. Om du vill läsa sånt så finns det en massa bloggar, men jag skriver bara om spännande saker!

Det finns ju till och med en massa bloggar som heter ”ingen jävla modeblogg” eller som har det som headline.

Varför är det så jävla viktigt att konstatera att man inte skriver en modeblogg. Låt innehållet tala för sig själv, kan man tycka. Jag blir fan otroligt avtänd när det första jag ser när jag är inne på en blogg är en lång radda om vad den bloggen inte är.

12 reaktioner till “Varför är det så viktigt att positionera sig som ickemodebloggare.”

 1. Jag har också funderat över det. Det säger ju egentligen inte mycket alls om bloggen och precis som du skriver kan man väl låta bloggen tala för sig själv. En headline kan visserligen vara jävligt nice, men hellre då en om vad bloggen är istället för vad bloggen inte är. Dessutom framstår allt detta ”ingen jävla modeblogg”-snack som aningens föraktfullt. Det finns ju ett visst förakt mot modebloggare och mot mode överhuvudtaget. Ta t.ex. synen på modeller. Läste för ett tag sedan om någon som HATADE de där ”fula töntarna som struttar runt på catwalken och visar fula kläder”. Det verkar nästan som om man ska hata mode nuförtiden.

  1. Det är jävligt fånigt. Och så typiskt att hatet riktar sig mot en av de få branscher som faktiskt är på riktigt kvinnodominerade.

   1. Ja, precis. Typiska ”kvinnointressen” och ”kvinnobranscher” ska det klagas så jävla mycket på. Få klagar på de bloggar som handlar om sport, bilar eller liknande. Och jag betvivlar att det skulle klagas lika mycket som på modebloggarna ens om de där sport/bil-bloggarna blev de dominerande.

 2. Det där har jag också funderat över. Eller folk som ursäktar sig med ett inlägg i deras blogg om ”deras nya klänning” etc eller tar en outfitbild men poängterar att de INTE skriver om mode eller är en modeblogg… Varför måste det vara allt eller inget? Kan man inte skriva om mode ibland eller något helt annat ibland utan att allt ska märkas och placeras i fack? Och varför är det så jäkla skämmmigt med modebloggar?! Jag skriver massor om mode och lite om annat och jag har nog en jävla modeblogg och är stolt över det! 😀

 3. Jag tror att det där startade för ett par år sen när det var en debatt i bl a Expressen om varför de förment ”ytliga” modebloggarna var så himla populära jämfört med andra kategorier. Det var då jag började kolla på modebloggar, och jag hittade några som jag faktiskt gillade, ytliga eller ej.

 4. Jag ser inget fel med att kalla sig ”ingen jävla modeblogg”, just för att jag själv blir uttråkad till döds av dagens outfit-inlägg.

  1. Det finns mycket jag blir uttråkad av som jag för den sakens skulle inte behöver döpa min blogg efter. Jag tycker att det har en ton av föraktfullhet.

   1. Något jag tycker är sjukt tråkigt: vanliga dagboksbloggar där folk på ett väldigt opersonligt men ändå detaljerat vis beskriver allt de gjort under en dag, typ varit i skolan och åkt buss hem. Jag ska nog döpa min blogg till: ”ingen jävla dagboksblogg”. Hahaha.

    1. Skulle hellre ha den som headline. I förhållande till dagboksbloggar är ju modebloggar underbart stimulerande.

 5. Den nedvärderande synen på modebloggar tror jag härstammar från att media klumpar ihop de seriösa modebloggarna med livsstilsbloggar. En blogg med Dagens outfit, blandat med Dagens frukost och några sponsrade tävlingar är INTE en modeblogg. När folk kallar Blondinbella för modebloggare vrider jag mig av obehag, det speglar den okunnighet (nonchanlans?) som många lider av. Vad jag vet skriver Blondinbella om business och självkänsla. Kissie skiver om bantning och fylla och Mogi skriver om shoppinghets. Även om dessa bloggar är underhållande inom sina egna kategorier så ger de modebloggarna dåligt rykte, och får allmänheten att tro att de bara är pantade brudar utan självdistans som poserar framför spegeln hela dagarna och drömmer om ett jetset-liv i New York med stammisrabatt på Louis Vuitton. Att skriva en modeblogg är att skriva om MODE, inte skryta med sina senaste inköp i webcamen.

  //Emma Hå

  1. Jag tror att det är en jävligt rimlig analys av det hela. Jag hatar också när folk kallar t.ex. BB för modebloggare, men jag upplever att den grejen blivit bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *