Varför män har relationer med kvinnor de föraktar.

IMG_20140605_200001Ganska ofta spyr ju män ut sitt hat och förakt över Kvinnligheten, och då kan jag tänka att det vore rätt skönt om alla dessa män som föraktar kvinnor faktiskt helt enkelt sket i att ha relationer med kvinnor. Men lustigt nog verkar det nästan vara tvärtom, att de män som uttrycker mest kvinnohat också är de som är mest angelägna om att ha många relationer med kvinnor, till exempel ligga med många kvinnor eller ha en flickvän eller liknande. Detta till skillnad från kvinnor som hatar män som generellt faktiskt också drar sig undan från manligt sällskap.

Men grejen är att män hatar inte kvinnor av samma skäl som kvinnor hatar män, män hatar kvinnor för att de ska kunna upprätthålla det exploateringsförhållande som finns mellan könen och som de tjänar på.

Om en till exempel är kvinna och varje dag går omkring i ett samhälle där män sitter på den sociala och ekonomiska makten och får höra från dessa män att en är värdelös, då är det väldigt lätt att tänka att en också är värdelös! Allting pekar ju liksom på det. Att en dessutom har fått höra att män, de vet fan vad som gäller här i världen, vad som är sant och falskt och så vidare, gör ju såklart inte saken bättre.

Kvinnan går alltså omkring och tror att hon är värdelös. Hon tror också att män är mer värdefulla än henne, det märks eftersom de har med social och ekonomisk makt och eftersom hon hela livet har fått lära sig att det är precis så.

Plötsligt kommer det en man som säger till denna kvinna: ”jag vill göra heterosexuell praktik med dig, jag vill ha dig som min flickvän/fru (det vill säga egendom)”. Då känner kvinnan såhär: ”oj, den här varelsen som är mycket mer värdefull än vad jag är vill ändå spendera tid med mig/äga mig, detta gör att även jag blir lite mer värdefull än vad jag var innan, för jag har i alla fall värde som denna oerhört värdefulla varelses egendom”.

Sedan spelar det inte så stor roll om kvinnan är lycklig med den här mannen, för det är inte det som är ”grejen” för henne. ”Grejen” är att mannen ger henne ett värde i patriarkatet, även om det bara är i egenskap av hans egendom hon har det.

Det är också möjligt för den enskilda mannen att förstärka denna tendens genom att inför kvinnan nedvärdera andra kvinnor eller typiskt kvinnliga saker. Då känner kvinnan extra mycket att hon är värdefull, eftersom hon inte bara har fått en man att vilja ha henne utan dessutom märker ut sig som lite extra bra i förhållande till andra kvinnor. Eftersom hon till och med har lyckats attrahera en man som hatar kvinnor måste det betyda att hon är mer värdefull än sina systrar.

wpid-img_20140513_095851.jpgDärför tjänar män på att förakta kvinnor, eftersom det gör att det kan binda kvinnor till sig. Det gör att kvinnorna blir beroende av att män ska bekräfta dem. Misogynin i samhället är alltså inget slumpmässigt hat utan fyller en väldigt viktig funktion i att upprätthålla mäns makt över kvinnor. Det är därför den till synes ologiska situationen att män har relationer med kvinnor trots att de föraktar dem ständigt uppstår.

3 reaktioner till “Varför män har relationer med kvinnor de föraktar.”

  1. Tänker att detta förklarar också varför böcker, filmer m m där stalking och diverse övergrepp framställs som ROMANTISKT är så populära bland kvinnor. Självklart beror inte denna genres popularitet på att kvinnor vill bli behandlade så PÅ RIKTIGT, men det måste ju ändå finnas en förklaring till att många kvinnor gillar att FANTISERA om sådant (för liksom, finns ju massa grejer som ingen gillar på riktigt och inte vill fantisera om HELLER).
    Den vanliga förklaringen som kommer upp är att alla tjejer typ är subs innerst inne och vill bli dominerade. Jag tänker att det snarare handlar om det här fenomenet att tjejer får lära sig att de inte har något egenvärde, men kan få ett värde till skänks från en man. Och dessa påhittade ”romantiska hjältar” som inte tar ett nej för ett nej, de visar ju faktiskt att de värdesätter kvinnan oerhört högt (som ett objekt, då) eftersom de inte låter NÅGOT hindra dem för att skaffa sig denna kvinna, inte ens kvinnans egna protester. Och många tycker det är skönt att fantisera om att någon ska värdesätta en så högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *