Världen äckligaste delikatess.

För några dagar sedan kollade jag på den mycket eminenta tv-serien Planet earth. Avsnittet handlade om grottor.

I alla fall så kom den hemska sanningen om svalbosoppa fram. Den kinesiska delikatessen som helt enkelt är en soppa kokad på svalbon. Det är nämligen så att dessa svalbon helt och hållet består av torkat svalsaliv. Och detta betalar rika människor sjukt mycket pengar för att äta.

För det första undrar jag om det ens är gott. Vad fan kan svalsaliv smaka egentligen? För det andra undrar jag om de som äter svalbosoppa vet vad den innehåller. Och så undrar jag vem fan som kom på iden att koka soppa av jävla svalbon. De är inte direkt lättillgängliga, utan ”växer” i stora grottor.

Jag berättade upprört detta för mig pojkvän som ba: ”men vaddå, folk äter jättekonstig mat hela tiden”. Förvisso, men i regel så anses inte jättekonstig mat vara en fantastisk delikatess som folk betalar multum för att äta.

6 reaktioner till “Världen äckligaste delikatess.”

  1. Du tror inte det är så att någon riktigt fattig tog det för sig att prova? Är man hungrig kan man nog tänka sig att prova det mesta. ”Nöden har ingen lag.”
    Har ingen aning om hur det smakar men självklart tycker jag att man ska smaka. Vem vet, det kanske är jätte gott?

  2. Hörrudu, jag har faktiskt käkat svalbospott och det smakar inte alls illa. Väldigt sött och dessutom otroligt bra för blodcirkulationen och huden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *