Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Vetenskapskvinnor.

Herregud. Denna video är ju helt jävla otrolig. Den är menad att locka kvinnor in i vetenskapen och är skapad av Eu-kommissionen. Man undrar hur fan de resonerade när det tyckte att ett bra sätt att locka tjejer var att visa att man kan forska på ”tjejgrejer” som läppstift och nagellack. Det är ju inte som att någon är intresserad av dessa produkter på den nivån att de vill veta hur de sitter ihop rent kemiskt bara för att man själv använder dem.

Jag har ett tips: om ni vill ha in mer kvinnor i vetenskapen, sluta diskriminera kvinnor när ni tillsätter forskare och doktorander på universiteten. Utöver det vore det en schysst grej om man kunde sluta kräva av kvinnor att de ska vara bra på precis allt, och istället låta dem närda in sig som man gör med män. Men det är väl för mycket begärt, får man anta.

7 kommentarer till Vetenskapskvinnor.

  • Karl skriver:

    Ja, nu har ser jag en av mina kamrater på Facebook (f.ö. en manlig professor) som postat videon med kommentaren ”Dislike”, och jag kan inte annat än dela den attityden.

  • Lisa skriver:

    Ååååhh, som jag skall forska! Jag skall forska fram den kortaste kjolen, den hårdaste hårsprejen, det rosaste läppstiftet och inget nagellack skall matcha lika bra som mitt! Räck mig försökskaninen, det är glitter time.

  • Kristin skriver:

    Alltså, det här är ju så vrickat att det är svårt att tro att det är sant. Vilken målgrupp har de? Sex-åriga tjejer som kollat för mycket på Top model? Jag kan inte se att den här videon främjar vetenskapsintresse överhuvudtaget. Det känns snarare som att den försöker gnida in i ansiktet på en att tjejer inte kan ägna sig åt något annat än sitt utseende. Jag, som har tänkt doktorera inom kemi, blir sjukt opepp av det här. Visserligen tror jag inte det är så illa att någon skulle tro att den syn på vetenskap som presenteras i den här filmen är min syn på vetenskap, men bara tanken på att detta ska vara tänkt att locka tjejer i allmänhet är för mycket. Fy fan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv