Videoblogg om Loreen.

Här har i en ny videoblogg! Den här gången han jag klippt betydligt mindre i filmen vilket leder till mindre hack men också till mer pauser. Säg vad ni tycker.

I början så uttalat jag mitt bloggnamn och tillika mellannamn ”Arsinoe” till den som vill veta. Dock att jag betonar i:et lite väl hårt men jaja.

Mer om det jag pratar om kan ni läsa hos UnderbaraClara, Lady Dahmer och Katta Kvack.

5 reaktioner till “Videoblogg om Loreen.”

  1. Jag tycker dock att man kan hylla utan att kategorisera där kategoriseringarna värderas olika. Jag upplever det som att många anser att Loreen är bättre, mer äkta, mer naturlig än de andra kvinnliga deltagarna och det tycker jag är ett tråkigt sätt att hylla på. Det måste vara tillåtet att vara olika och det känns som om man snävar av idealen genom att sätta dem i hierarkiska fack, där den blonda och tillfixade ”Kissie-stilen” värderas lägre.

    Ja, det är kul att Loreen avviker och hon gör ett bra framträdande, men det betyder inte att hennes utseende borde värderas högre än någon annans, om du förstår vad jag menar.

  2. Jag tycker att det är viktigt att uppmuntra (positivt) normbrytande. Inte nödvändigtvis för att det är något fel på det som finns inom normen, men för att det redan förekommer mängder av uppmuntran och press om att stanna inom den. Det behöver vägas upp av något annat.

    Sedan tolkar jag inte Claras inlägg som att det handlar så jävla mycket om Loreens klädstil/utseende i sig, utan om att hon gjort sitt framträdande utan att vara kraftigt sexualiserad. Jag tycker inte att det är något fel med kvinnor som vill vara sexiga, men jag tycker det är fel att så många verkar tycka att kvinnliga artister måste marknadsföras på ett sexuellt sätt för att vara intressanta.

  3. Alltså gud vad duktig du är på att prata och resonera! Det hörs verkligen att du har tänkt igenom det här och allt du säger använder du sen för att dra logiska slutsatser! Nu känner jag att jag låter som en lärare haha, men kände mig bara tvungen att säga det. Du borde få mer utrymme i typ tv eller radio så att fler fick höra dina resonemang. Tycker jag 🙂

    Och håller med dig i frågan också. Man måste ju få hylla en människa som gör något bra utan att folk ska ta det som att man hackar ner på alla förutom denna människa.

  4. Jag tycker också att det är okej att hylla, eller snarare som Alice sa uppmuntra, folk som bryter normen på ett positivt sätt. Och jag tycker att Loreens nummer var grymt just pga att hon var väldigt osexualiserad i jämförelse med övriga Eurovisionbidrag. Däremot är det problematiskt att hennes hud är extremt mycket ljusare än den var för några år sen, jättekonstigt att ingen verkar prata om det! Har iofs inte så mycket med din videoblogg att göra men jag är superfrustrerad över att jag inte sett/hört en enda person skriva eller prata om whitewashingen av henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *