Videoblogg om språkpolitik.

Som utlovat så har ni här en videoblogg. Denna handlar om språkpolitik. Jag vet att det är lite hackigt och ganska dålig bild men tror ändå att den duger för att kollas på. Och oavsett så får ni ju höra min röst och se mig in action liksom. Berätta hemskt gärna vad ni tycker!

26 reaktioner till “Videoblogg om språkpolitik.”

 1. Jättebra, tycker jag! Det var väldigt trevligt att se dig tala om detta, och ett mycket intressant ämne för mig som språkvetare. Har du hört talas om Sapir-Whorf-hypotesen? Den är då såklart endast en hypotes, och i sin mest extrema form kanske inte riktigt tillämpar, men jag tror verkligen att det ligger någonting i den.

  1. Har ej hört talas om men ska definitivt kolla upp.

 2. Va gullig röst du har! Håller med om sakerna du säger. Jag är språkpolis, men tycker det är bra när man ändrar ord och termer ibland, eftersom världen ändras. Det spelar liksom ingen roll om Berit har sagt ”negerboll” hela sitt liv, nu heter det chokladboll.

  1. Om det är medvetet tycker jag att det är bra, om det handlar om ren okunskap är det en annan sak och ska såklart rättas.

 3. Bortsett från lite hackigt ljud, så gillar jag det starkt. Tänker mig att det här absolut kan fungera som ett intressant komplement till dina texter och hoppas på fler videobloggar från dig.

  Angående innehållet, så håller jag med dig. Att använda språket politiskt tror jag absolut kan synliggöra normer och värderingar, men särskilt genom de samtal som kan följa där ordet sätts i en kontext.

 4. Tycker det låter bra, men jag skulle nog inte orka med den ljudkvalitén nån längre period. Men du gjorde bra ifrån dig! Sen vet jag inte om det är dialekten, men jag börjar tänka på Hanna Widerstedt när jag hör dig, haha.

  1. Hua. Aja, jag får väl hoppas att innehållet kompenserar.

 5. Big like! Och din röst är sjukt skön. ”Det låter som att man får en present av någon” – jag dog lite.

  1. Troligen. Blir alltid konstigt att få en röst till någon man bara känt i text och bild innan.

 6. tyckte det var jättenbra! Kul med variation, och så sätter det också en klart mer personlig prägel med en videoblogg än text. Jag hoppas du gör fler! Jag blev också sjukt förvånad på din röst, haha.

 7. Jag brukar aldrig orka kolla på videobloggar, men jag blev så himla nyfiken på hur du pratar och ser ut ”på riktigt”, så jag kollade och tyckte det var himla bra faktiskt! Kommer garanterat kolla om på lägger upp fler.

 8. Vad kul! Det var jättebra tycker jag. Din röst är inte alls entonig heller. Appropå penetrationssex /fittan som passiv och kuken som aktiv. En läkare menade att anledningen till att kvinnor borde ha färre sexpartners är för att ”den går inåt”. Jag höll på att dö inombords.

  1. Va? Fattar inte. Låter ju som en helskum åsikt.

 9. Jag skulle nästan våga säga att jag skulle föredra det här formatet. Dina texter är ofta långa så man inte hinner eller orkar läsa även om man skulle vilja, och då skulle det vara enklare att lyssna istället, som ett radioprogram. Du borde fanimig göra radio, det här var skitbra!!

  1. Har funderat på rena ljudinspelningar av de längre texterna faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *