Anställningstrygghetsfrågan måste fan redas ut.

Den här artikeln borde läsas tycker jag. Den handlar om bemanningsföretag.

Ofta motiveras förekomsten av bemanningsföretag med att det är bra för flexibiliteten på arbetsmarknaden och att det är en ”fot in” i yrkeslivet. Detta i sig kan absolut vara goda argument om det nu var så det funkade, men det råder det ganska delade meningar om.

Jag skulle vara helt okej med provanställning och bemanningsföretag om det ledde till trygga anställningar för en majoritet. Så ser det tyvärr inte ut idag utan många stannar i otrygga arbetsförhållanden under en väldigt lång tid.

Det måste vara så otroligt tärande på psyket att jobba på samma arbetsplats i flera år och ändå inte ha någon anställningstrygghet eller några möjligheter till utveckling och avancemang. Ingen person mår ju bra av att trampa på samma ställe år ut och år in.

Frågan med anställningstrygghet måste lösas, för såhär kan vi faktiskt inte ha det. Vi kan inte ha ett samhälle där människor som uppenbarligen behövs på en arbetsplats fortfarande efter flera års tid inte blir betraktade som ”riktiga” anställda. Jag förstår att det kan finnas ett behov av flexibilitet på arbetsmarknaden, men när bemanningsföretag används som en mellanhand i vad vi annars skulle kalla en vanlig heltidstjänst för att företaget ska slippa från ansvar så är det ju uppenbarligen något som inte riktigt funkar som det ska.

3 reaktioner till “Anställningstrygghetsfrågan måste fan redas ut.”

  1. Håller med dig. Och ovanpå det vill FP tydligen sänka minimilönen också. Åh, vad jag ser fram emot att jobba för typ 40 spänn i timmen utan någon trygghet! eh.

  2. Alltså, jag ser ingen skillnad mellan gruvarbetare på 1800-talet och dagens ungdomar som anställs av bemanningsföretag. Högern borde vara glada, allt är tillbaka där det började vi den industriella revolutionen… Har vi lite tur lyckas de avskaffa fackföreningar och fyrtio timmars arbets vecka också (vi är väl inte lata?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *