Att hon är dödligt sjuk spelar ingen roll, bara hon behagar.

Åh, DennisM. Denna ständiga källa till frustration. Nu har han skrivit om den här stackars kvinnan som vid 20 års ålder endast väger 20 kilo. Hon är såklart extremt anorektisk för man väger liksom inte så lite om man är 20 år.

Tycker ni att det är upp till var och en att se ut hur man vill? Eller kan det gå för långt och när får man i så fall ingripa?

Men DennisM väljer att lägga fokus på huruvida man får se ut hur man vill? För det är ju det som är det relevanta i det här fallet, att hon ser ut sådär, inte att hon lider av en extremt allvarlig sjukdom som mycket väl kan leda till döden. Nejnej, det viktiga här är att hon inte ser fin ut. Att hon är för smal för att passa in i DennisMs uppfattning om hur man ska se ut.

Så undrar han  är man få ingripa. Tja, man kan väl ingripa när någon uppvisar tendenser till ätstörningar hur mycket de än råkar väga för tillfället. Ätstörningar är nämligen inte bara en fråga om hur mycket man väger utan om hur man förhåller sig till mat. För den här kvinnan har det nog tyvärr gått för långt redan, det bästa hade varit om någon stoppat henne redan när hon började banta eller att försöka motverka de extrema viktideal som finns i samhället redan innan hon blev sjuk.

Men att hon lider av en sjukdom spelar ingen roll, det viktiga är att hon ska behaga.

11 reaktioner till “Att hon är dödligt sjuk spelar ingen roll, bara hon behagar.”

 1. Alltså ursäkta språket, men jag tycker att Dennis M är helt jävla dum i huvudet.
  Alla hans jävla skitinlägg där han sparkar på överviktiga, plus att han lägger upp bilder på högst normalviktiga för att sedan kalla den tjockisar.
  Det är såna som han som får folk att tro att vikt är nåt att skämmas för.
  Fy fan för honom.

  1. Mmm, och det verkar ju bara vara rätt om man ser ut att vara ”lite lagomt underviktig”. Ser man ut som hon på bilden eller om man ser normalviktig ut är det fel, likaså om man ser tjock ut. Hans mallar är så otroligt snäva!

 2. Det han inte fattar är att det inte handlar om att hon vill se ut så. Jag undrar hur många det egentligen är som tänker så, som tror att man blir anorektisk för att man VILL vara så smal när det egentligen handlar om att man inte FATTAR hur smal man är.

  1. Jag tror inte heller att någon vill se ut så. Kanske pro ana-människor, men de har väl rätta ofta problem de med så att…

   However, de flesta med ätstörningar av typen anorexia, bulimi & liknande vill väl mest bara bli smala. Inte gravt underviktiga. Problemet är att de fortfarande känner sig tjocka när de når det som från början var sin målvikt, när de blir så där smala som de ville vara. Och så slutar det för vissa med att de ser ut som tjejen på bilden. Men när insikten kommer så verkar ju många som ser ut på det sättet tycka att de ser för jävliga ut, och känna sorg över vad de gjort med sin kropp.

   Så det måste vara extremt ovanligt att VILJA bli gravt underviktig, tänker jag.

 3. Men vad fan. Det är väl självklart att man ska ingripa när någon har en psykisk sjukdom, i synnerhet när den drabbade utsätter sig för fara. Det har ju inte något alls att göra med vilka utseenden som är acceptabla, mer vilka utseenden som är förenliga med fortsatt överlevnad.

 4. Jag blir sjukt illa berörd av sån total brist på empati och en utseendefixering som inte verkar ha några gränser. Som om psykiskt sjuka människors största problem vore att de inte längre anses attraktiva.

 5. Jag blir arg av honom. Därför klarar jag inte av att läsa hans bajsblogg för jag blir bara arg, och det vill jag inte bli! Någon borde ge honom en redig utskällning så att fjanten typ kissar på sig. Eller dra honom i örat!

 6. Dennis får mig att vilja använda kränk som är under min värdighet.

  (That aside, jag trodde inte ens man kunde ÖVERLEVA om man som vuxen kvinna väger 20 kg? Det är så fruktansvärt hjärtskärande).

 7. Jag fick veta om Dennis M för ganska länge sedan, typ då han skrev att Hanna Fridén var snyggare som anorektisk etc. Sedan fick jag för mig att han bytte tonläge lite och typ ”det är ute att provocera” och att han var ganska ok då och inte skrev en massa pro-ana skit. Fattar inte varför han börjat igen och om han verkligen tror på vad han skriver eller helt cyniskt skriver så endast för att provocera och få fler läsare.

 8. Men du? Det här med att Dennis M har en crush på Adele? Först trodde jag han skoja men sen så skriver han ett inlägg om att han inte gillar att hans läsare dissar henne… Eeh, va?

 9. Herre gud, det spelar ju ingen jävla roll hur man ser ut. Vadå ”okej” att se ut? Åh! Jag blir galen på den där människan Dennis. Seriöst, det enda relevanta vad gäller ens utseende är ju om man trivs med det själv, samt vad det beror på att man ser ut som man gör. Om man ser ut som hon på bilden p.g.a. svält behöver man givetvis hjälp, men det kan man ju behöva även om man väger 30, 40 kilo mer. Det är ju inte som att hon blev sjuk först när hon vägde 20 kilo.

  Även den som väger mer kan ha problem, även den som passar in på samhällets ideal kan ha problem. Det ska ju inte behöva gå så långt som på bilden för att människor får hjälp. Folk borde liksom inte vara så tröga att de reagerar först när personen hamnat långt under det rådande samhällsidealet, långt under den rådande normen kring hur det är okej att se ut… ändå är de det. Sorgligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *