Birros senaste debattartikel.

Sanningen att säga brukar jag inte läsa Birros texter så noggrant, men denna debattartikel läste jag högt för Anna vilket gjorde att jag inte kunde bara skumma igenom den, hur mycket jag än ville. Och jag känner bara: vilket haveri! Detta som Birro skriver är fan beklagansvärt dåligt, både i fråga om argumentation och språk. Det han gör är i princip att dra random fakta om samhällsproblem, såsom att 400 000 barn lever i missbrukarfamiljer eller att en kvinna blivit hedersmördad, och skyller detta på att vi i Sverige saknar gud. Så tröttsamt.

Jag tänker att en debattartikel åtminstone borde innehålla någon form av argumentation, ett resonemang som liksom knyts ihop med verkligheten, och sedan en lösning, men detta gäller tydligen inte Birro. Han kan bara spy ur sig sin skit överallt, och ändå klagar han på att religionen saknar utrymme i samhällsdebatten. Jag har aldrig sett någon skriva en såhär dålig debattartikel emot religion, aldrig.

Hur kan denna man tillmätas utrymme i debatten? Jag förstår att vissa lockas av hans stil, att vissa tycker att han skriver bra och sätter fingret på deras tankar och känslor. Men att detta kallas debattartikel är en skam. Det är lite mer en samling åsikter, presenterade på ett låtsaspoetiskt vis.

Men om man nu ska bemöta det han skriver så kan jag säga att absolut, många har svårt att se de stora sammanhangen. Men jag tror knappast att anledningen till missbruksproblematiken eller hedersmord är att vi inte är tillräckligt tydliga med våra värderingar i det här landet. Jag tror inte att vi kommer komma ifrån dessa problem genom att erkänna familjens eller religionens värde. Visst finns det en större samhällsstruktur, som många personer faktiskt är benägna att prata om, men allas tolkning av den är inte densamma som Birros.

Sluta tro att du är den enda som sett sanningen, för guds skull. Om du ska skriva en debattartikel och övertyga någon krävs det något som kallas argument, inte bara random tjafs om ”värderingar”. Det leder för helvete ingen vart, du kan säga att hedersmord och missbruk är fel hur många gånger som helst, det kommer inte att förändra folks handlande. Tyvärr.

14 reaktioner till “Birros senaste debattartikel.”

 1. ALLA människor jag träffat, också ateister, kanske FRÄMST ateister, älskar att tala om Gud och om tro. eehhh?!

  1. Jag gillar att prata om tro, och gör det också. Fattar inte poängen alls.

 2. Bra inlägg! Han har så jäkla långsökta argument. Samt befriar sig totalt från att se vad han själv har för ansvar för de frågor han ”debatterar”. Tycker jag.

 3. ”Ingen säger sig tro på Gud längre men alla fyller sin tomhet med mer tomhet. Alla fyller rymd med rymd. Ingen tror på Gud men alla har fördomar om oss som tror på Gud.”

  Ett litet stycke som sammanfattar hela texten ganska bra i sin totala brist på fakta och relevans i sig självt.

  1. Haha, ja. Helt orimlig och full med upprepningar av precis samma skit.

 4. Alltså.. ”men avskyr att ens prata om att ett medmänskligt och värdigt samhälle alltid bygger på tydliga, kristna värdeprinciper”.. snälla någon!

  Han beklagar sig över fördomar riktade mot troende men uttalar sig på sådant vis & upphöjer därmed kristendomen till ’den sanna tron’ samt goda värderingar som ett religiöst paket. Han INFRIAR ju fördomarna..

  1. Precis. Det där är verkligen bara ett påstående draget rakt ur luften.

 5. Hur denna man kan få utrymme i debatten (eller ja, det är väl snarare utrymme i media; jag vet inte om jag ärligt tycker att det finns någon ”debatt” i Sverige kring huruvida svenskarnas religionstillhörighet är ett problem eller inte, undantaget om de är muslimer, vilka generellt får ta mycket skit)? Svar: För att han är kändis. Liknande texter från random gubbe från gatan skulle få så här mycket utrymme: NOLL:

  1. Tror tyvärr att tonen går hem utöver birros kändisskap. Men ja, skulle troligen inte få lika mkt uppmärksamhet.

   1. Extremism går ju som regel alltid hem i media. Tyvärr (jämför hur utrymmet har fördelats på feminstsidan, argh).

    F.ö. måste jag säga att jag är sjukt imponerad över att du orkar svara på typ alla kommentarer. Jag vet inte vad det är du går på, men jag vill också ha lite … osv.

    1. inte bara extremism, utan den där kränkta stilen som ba: ”buhu, ingen tycker om mig, min fråga får inget utrymme i meeeedia”.

     Jag går på ett extremt slappt arbetsschema och väldigt litet socialt behov. Där är min hemlighet 😉 Kul att du tkr jag är bra på att svara, brukar nämligen ha dåligt samvete för att jag inte gör det. Kan väl släppa det då.

 6. ”Direkta och konsekventa riktlinjer om vilket typ av land Sverige är måste tidigt presenteras för kulturer som praktiserar den här typen av fruktansvärd och perverterad tyranni.”

  … fett obehaglig mening?

  Kulturer (religioner; islam menar han såklart) som praktiserar fruktansvärd och perverterad tyranni. Jag själv är kristen men tror varken Birro eller jag ser Breivik som någon slags kristen representant. Precis som muslimer inte ser muslimska terrorister som sin representant. Orkar verkligen inte hur många SD:are det finns. Ser det hela tiden runt omkring, alltså verkligen SER förtroendet för SD öka bland kristna för att dom blivit matade med sån här skit som Birro skriver, konspirationsteorier. Känner därmed samma sorg för Sverige som Birro, men av en helt annan anledning.

  1. Så är det ju, att de från främmande kulturer alltid ses som kollektiv medan de från ens egen ses som individer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *