Nu kan jag ta egobilder med min bloggdators inbyggda webbkamera!!!
Nu ska jag sticka in till stan och låna böcker inför turkietresan. Har någon något tips? Jag tänker både fackböcker och skönlitteratur, men det måste vara tillräckligt lättsamt för att kunna läsas i 30 graders värme (jag tål inte värme för fem öre).
bodil malmsten – hör bara hur ditt hjärta bultar i mig
Mäh. Lättsamt. Då blev det ju genast svårt.
Det behöver ju inte vara glättigt men gärna ingen Dostoyevskytegelsten.
Katarina Wennstam, bade hennes skonlitterara bocker och fackbockerna.
Agatha Christie, alltid bra och 20-50-tal i England.
Emma Hamberg – lattsamt och ofta roligt.
Denise Mina – Deackare i smutsiga, valdsamma Glasgow.
Fay Weldon – Vasst, ironiskt och galet.
Terry Pratchett – Humoristisk fantasy
Altlsa, jag akulle kunna halla pa hur lange som helst, nu maste jag sluta. Men det finns mer tips pa min blogg!
Ingen hör hemma här mer än du – Miranda July
Jane Eyre – Charlotte Brontë
Gräset sjunger – Doris Lessing
Det ultimata om man gillar dry english humour: Adrian Mole.
Övriga bra som är lättsamma och underhållande: Bridget Jones Diary, Valfri roman av Dan Brown, High Fidelity, The hitchhikers guide to the Galaxy, Harry Potter, Terry Pratchett, The Golden Compass, det mesta av Martina Haag.
En gnutta mindre lättsamma men lättlästa: Millenium-triologin, Snabba cash, Paulo Coelho-böcker, allt av Joyce Carol Oates (allra helst Blonde), Katarina Wennstam och Gellert Tamas.
Fast om man vill slappa än mer är det förstås bäst att lyssna på poddar. Ljudböcker, Tankesmedjan, Filip&Fredriks podd eller P3Dokumentär.
Den högsta kasten, Carina rydberg. Inte lättsam, men väldigt bra. Jag drogs verkligen in i den. Kändes som att jag levde i Stockholm 1994.
Om jag kastar en blick från datorstolen mot min egen bokhylla, är den första bok jag lägger märke till Per Wahlöös Stålsprånget, och det är en ganska bra dystopisk historia, som inte heller är speciellt tungläst.
Battle Hymn of the Tiger Mother, (tror den finns översatt på svenska). Omtalades till och med i kvällsöppet i Sverige. Är en självbiografi av Yale-professorn Amy Chua. Kontroversiell för att den visar upp hur kinesiska mammor är bättre på att uppfostra barn (extremt hårda) jämfört med västerlänningar. Den är avslappnad, men framförallt, intressant!
Jag rekommenderar bara Unni Drougge till alla hela tiden, så det passar jag på att göra nu också. Unni Drougge! Börja gärna med ”Heroine”. Fast senaste boken är kanske mer lättsam iof.
”Mamma sa att jag var sjuk” av Julie Gregory, om att växa upp med en mor som lider av Munchenhausen by proxy. Troligtvis den intressantaste sjukdomsskildring jag läst nånsin!
Håkan Nessers ”triologi” med Barbarotti. Speciellt sista, den var riktigt fin.
Aprilhäxan.
Maken av Gun-Britt Sundström! Eller Lasermannen av Gellert Tamas.
Ok nu är jag väl sent ute, men Submarine av Joe Dunthorne är bra, Just Kids av Patti Smith läser jag nu och är bra den med, Trainspotting av Irvine Welsh är den bästa boken jag läst tillsammans med The Beach av Alex Garland. Andra bra böcker: Sävbyholm-triologion av Jonas Gardell, Sputnik Sweetheart av Murakami, Crawling at Night av Nani Power, No one belongs here more than you av Miranda July, och Colum McCanns Dancer
Glädjedödarna, av Mattias Svensson!
”The Host” av Stephanie Meyers (Twilight-bruden), sjukt lättläst.