Brinner upp av hat.

Herregud vad jag stör mig på begreppet ”missförstå mig rätt”. Vad fan menas egentligen? Det låter så jävla plojigt och fult. Varför inte bara säga t.ex. ”missförstå mig inte” eller ”förstå mig rätt” istället?

Kan någon bara förklara vad som menas?

9 reaktioner till “Brinner upp av hat.”

  1. Jag håller med; uttrycket är fånigt. Men idén måste väl vara att folk som säger så medger att de uttryckt sig slarvigt, eller till och med felaktigt, och inte önskar bli tagna på orden: de har inte lyckats förmedla det de vill förmedla.

  2. Antingen är det som Tove säger en ordvits eller så är det folk som inte vet vad de säger men tycker att det låter bra. Ungefär som ”på grund av att jag har ett jobb får jag lön varje månad” eller ”tack vare att han körde på mig är jag förlamad från midjan och ner”.

  3. Ibland använder jag den själv, fastän jag inte vet varför samtidigt som jag är fullt medveten om hur felaktig den är i sitt sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *