Ciggbakterier.

För några dagar sedan när jag skulle röka en cigg så råkade jag tappa den på marken. Min spontana reaktion var typ: men gud vad äckligt, nu kan jag ju inte röka den på grund av alla bakterier. Ganska lustigt ändå, hur man gärna drar in dödligt gift i lungorna så länge det säljs i en inplastad förpackning, men tycker det är äckligt när det legat på marken. Någon mer som resonerar på ett liknande puckat sätt?

14 reaktioner till “Ciggbakterier.”

 1. Av någon anledning är väl hundskit och andra människors spottlosker värre än lite tjära o sånt. Eller, jag vet inte.

  1. Men om den landat i hundskit eller spott hade jag nog inte tagit upp den, den var ju liksom inte kladdig.

 2. Nu röker jag inte längre och kommer inte ihåg om jag tänkte så. Dock tycker jag att det är intressant det där att folk i allmänhet, jag inkluderar, gärna tror att bara för att nått är inplastat så är det rent och hygieniskt. Det gäller ju allt från mat till tamponger och antagligen även cigg då.

  1. Ja. Just tamponger kan man ju förstå, men inplastningsmani när det gäller mat är störigt.

 3. Blir mest förvånad att du röker när du har så mycket vettiga och genomtänkta tankar kring andra saker. Men så är det ju ofta, de flesta människor har sina ”undantag” eller vad en ska kalla det.

  1. Det är inte bra att röka, men för den skull vet jag inte om det finns någon sorts negativt samband mellan att röka och att ha ”vettiga och genomtänkta tankar”. Det kan kanske inte uteslutas att det till och med är i viss mån tvärtom, om t.ex. idérika människor tenderar att ha känsliga nervsystem som gör dem mer benägna att röka än andra. I övrigt är det väl inte så konstigt att man försöker minimera skadan genom att inte utsätta sig för onödiga smittämnen om man röker, speciellt som rökning kan öka mottagligheten för infektioner i luftvägarna.

    1. Nej, det är klart att det inte är bra – jag menar bara att det skulle kunna göra det lättare att halka dit och kanske även svårare att sluta. Det kanske kan vara av intresse i sammanhanget att det ofta observerats ett negativt samband mellan rökning och Parkinsons sjukdom. Det är ju inte så att det skulle uppväga de negativa effekterna av rökning även om det vore kausalt, men däremot har jag sett hävdas i någon modern svensk neurologibok att personer med benägenhet för Parkinsons sjukdom, som är kopplad till brist på dopamin i hjärnan (vilket kan ha betydelse för vissa mentala förmågor, som kreativitet), eventuellt skulle vara mindre benägna att bli rökare.

    2. Alltså, det är ju ett korkat beslut men tror inte det säger så värst mycket om intelligens. Tror inte människor med beroendeproblem i regel är mindre intelligenta än andra.

   1. Sann poäng. Dock känns det mest hugget som stucket när man ändå drar i sig cancerpinnen.

  2. Det är tyvärr ett beroende som jag har svårt att göra mig av med, men är inte heltidsrökare idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *