Den där jävla bilden.

Den här bilden (och tusentals versioner på samma tema) som florerade kring att Whitney Huston dog stör mig så sjukt mycket. Dels blir jag irriterad på folks jävla gnällande så fort någon bryr sig om något. Att folk inte bryr sig alls ses inte som ett problem, däremot när folk bryr sig om fel saker. Men den där grejen har vi ju avhandlat ca 10000 ggr så den kan vi nog lägga till handlingarna.

Det som stör mig allra mest är att så många gör antagandet att ingen bryr sig om världssvälten. Det gör folk faktiskt, bra mycket mer än vad folk generellt bryr sig om Whitney Huston. Och även om inte människor i västvärlden bryr sig så bryr sig högst troligen nära och kära till dem som dör av svält.

Jaja, jag vet att det är en löjlig sak att störa sig på men jag tycker bara så jävla illa om när folk som lever i sin lilla bubbla ska komma med pekpinnar och ba: ”varför bryr sig ingen om barnen i Afrika, buhu”, när de själva högst troligen inte heller bryr sig till vardags. Kan vara fördomar men alla jag sett dela denna är personer jag tvivlar på bryr sig sådär jättemycket i sitt vardagliga liv. Människor som gör det bord väl snarare sprida budskapet att världssvälten är hemskt och idéer om vad man kan göra åt det som får stå helt i sig själva, inte bara i jämförelse med något annat. Och det är väl det som stör mig mest, att barnen i Afrika är något man tar till när man vill klaga på att andra bryr sig om så kallat meningslösa saker och inte för att man på riktigt bryr sig.

11 reaktioner till “Den där jävla bilden.”

 1. Folk använder också det här som nån slags jävligt fånigt slagträ när det handlar om husdjur. Typ ”hur kan ni lägga så mycket pengar på ett djur, tänk på barnen i Afrika” eller ”varför ska vi ta hand om hemlösa djur när barnen i Afrika svälter”. Ja säg det du. Hur mycket tid, pengar och energi lägger du själv ner på att hjälpa de svältande barnen i Afrika undrar jag bara.

 2. Ja men precis!!! Så lätt så lätt att använda de moraliska pekpinnarna i ett undermedvetet försök att stilla det dåliga samvetet.

  Hej förresten, har precis upptäckt din intressanta blogg!

  // Anna

 3. Åh jag HATAR verkligen sådana där bilder. Vet inte hur det är med dom som lägger upp dom, men mitt hjärta är iallafall tillräckligt stort att jag kan bry mig om flera saker samtidigt. Dessutom har jag aldrig aldrig någonsin stött på någon människa som säger att den ger blanka fan i Barnen I Afrika.

  Gud vad skönt att du skrev det här, fick av mig lite frustration nu…

 4. Vågar sätta tusen spänn på att folk som ständigt påpekar att det alltid finns något värre att bry sig om, barnen i afrika etc – själva inte göt ett skit.

  Det är som jämställdisterna som är sura på femis för att de inte tar upp mansfrågor – de tänker inte göra ett skit själva utan klagar på att andra inte tar upp kampen åt dem.

 5. Det var ju precis det folk tyckte gällande norgetragedin också. ”Varför ska alla hålla på och bry sig om det här DET MÖRDAS JU FOLK I KONGO”. Så fort du bryr dig om någonting så ska du skämmas för
  att du inte bryr dig om något annat. Det är väl bäst att alla bara skiter i alla isånnafall.

 6. Åhå har själv tänkt blogga om detta men blir så upprörd så det låser sig för mig.

  Förutom allt du påpekat så känns det bara så jäkla osmakligt. Klart som fan att folk sörjer de som dör i svält. Även Whitney har nära anhöriga som sörjer och det kan inte vara helt kul att sånna här bilden florerar.

  Osmakligt!

 7. Och dessutom, varför ska man inte bry sig om att en knarkare dör? Man är en människa även fast man knarkar. Och man är inte mindre värd för att man knarkar.

 8. Håller med.

  Det var precis som något pucko på min facebook som vid Utöya-terrordådet statusuppdaterade något i stil med ”Alla bara bryr sig om Norge, miljontals svälter ihjäl i Somalia!”

  Min reaktion var typ: När började du bry dig om något annat än dig själv och ditt liv? Alla hans andra statusuppdateringar var (och är) typ ”Min iPhone har laddat ur, FML” eller ”Missade bussen, FML”. Jag blir så jävla trött… Hyckleri är det värsta jag vet.

 9. Åhh det är så idiotiskt.
  Det är alltid fruktansvärt oartigt/ elakt att jämföra andra människors olyckor (lite som att om min granne skulle berätta att hon fått missfall och jag skulle svara föraktfullt att jag känner någon vars alla barn har cancer)
  Och det bygger på iden att det finns ett visst mått av medlidande att fördela, som ska fördelas rättvist. Är det inte snarare tvärt om, att empati ger mer empati?
  Och så är det lite som när folk tycker att man inte ska lägga pengar på cancerforskning när människor dör av malaria. Ja fast vi lägger ju pengar på t ex kexchoklad, så kanske ska offra det först

 10. Framförallt: Rädda Barnen. Läkare utan gränser. Amnesty. Alla fadderbarnsorganisationer. Röda korset. UNICEF. Jag tror att de tillsammans har bra många fler engagerade medlämmar än hur många som faktiskt bryr sig om Whitney Houstons död på riktigt, och inte bara vill visa att de hörde nyheten först eller iaf innan dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *