Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Det är väl bra att folk kan tacka nej till oattraktiva jobb.

När ungdomsarbetslöshet diskuteras är det alltid någon som tycker att ungdomarna i själva verket är för lata för att jobba. Förutom att jag absolut inte tror att det stämmer att det är så så tycker jag att det är ett ganska lustigt argument. Att människor tackar nej till arbeten som de inte anser attraktiva tycker jag nämligen är helt i sin ordning. En person som måste ha arbete för att klara sitt uppehälle kommer rimligen ta i princip vilket jobb som helst för att hen inte har ett annat val. Ju oattraktivare de jobb som finns tillgängliga är desto mer kommer personen dra sig för att jobba och försöka hitta andra lösningar istället. Det är bland annat av det här skälet jag vill ah medborgarlön, för att det skulle leda till en effektiv utrensning av underbetalda jobb eftersom arbetslösa skulle vara mindre nödställda.

Jag har svårt att se något skäl till att ta jobb man inte vill ha bara för sakens skull, bara för att man inte ska vara lat. Jag tycker att det är väldigt positivt att folk som kan tackar nej till jobb som är oattraktiva för att de värderar fritid mer än de extra hundralappar och den ”arbetslivserfarenhet” jobbet skulle kunna inbringa. Om arbetsköpare har ett problem med att ingen vill ha deras jobb så kan de göra sig mer attraktiva på arbetsmarknaden.

Varför skulle arbetsköpare få välja och vraka men inte arbetare? Det är ju bara jättekonstigt!

3 kommentarer till Det är väl bra att folk kan tacka nej till oattraktiva jobb.

  • MarySaintMary skriver:

    Jaaa! Exakt! Om jag mår dåligt av ett jobb är det väl bättre för alla att jag gör nåt annat? (Speciellt om det har med människor att göra.) Men det verkar inte folk fatta, folk som tycker att man ska ”ta sig i kragen” osv. Sedan finns det väl jobb som de flesta tycker är väldigt tråkiga/jobbiga fast någon måste göra det. Men då gäller det ju att erbjuda en riktigt bra lön eller andra extra bra villkor för de jobben, så folk kan tänka sig att ta dem ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv