Elva frågor.

Fick en till såndär utmaning med elva frågor från Alex.

 • Om du fick lägga till en sak på/till dig själv, vad skulle det vara? (sångröst, en extra arm osv)

Antar att detta inte inkluderar superkrafter? Nån cool grej så att jag slapp sova eller i alla fall hade ett mycket mindre sömnbehov. Jag har hört att det finns människor som har extra litet sömnbehov, typ bara behöver fem timmar om natten. Det hade jag inte bangat på. Annars så hade jag nog velat ha fotografiskt minne eller någon annan förmåga som underlättande informationsinsamlande och inlärning.

 • Hur många personer kan du helt ärligt säga att du har älskat utanför familjen i ditt liv? (kompi eller partner eller annat)

Tre stycken (utan inbördes ordning).

Emil. En av mina äldsta och fortfarande närmaste vänner.

Emanuel. Mitt ex.

Samt Hilda. Också en av mina äldsta och närmaste vänner.

 • Om du har börjat gilla en person, vad skulle den personen kunna göra för att få dig att säga upp kontakten  så fort du bara kan? Om du bara får välja en sak?

Svår fråga. Jag tror det finns få saker som skulle kunna få mig att säga upp kontakten med en person jag börjat gilla. Vissa politiska böjningar, som nazism, skulle jag ha svårt att acceptera men har å andra sidan svårt att tänka mig att jag skulle hinna börja gilla någon innan jag upptäckte något sånt.

 • Den mest irriterande frågan du någon sin fått, och av vem?

Den värsta alla kategorier är väl: ”men vadå, är du feminist eller?” med ett sånt där överlägset tonfall. Annars så tycker jag att frågor som berör hur jag kan vara socialist/feminist på grund av vad någon annan socialist/feminist gjort eller sagt är ganska uttjatade.

 • Det mest irriterande påståendet du fått höra om dig själv? (typ; du är inte alls gay, det är bara en fas.)

Alltid när folk tillskriver mig åsikter på grund av min politiska position.

 • Vad är det dummaste du någonsin har gjort?

Jag bytte skola från Norra real till Kunskapsgymnasiet efter bara några veckor. Det var korkat såhär i efterhand, eftersom Norra real är en grymt mycket bättre skola. Men egentligen tror jag att jag hade vantrivts där ganska mycket, så jag ångrar det egentligen inte. Men ”på pappret” så var det ett korkat beslut.

 • Länka till ett filmklipp eller låt som du tycker att alla borde se/höra.

Här hade jag velat länka till Killing us softly 4 men det verkar som om den inte finns på Youtube längre. Detta är istället en himla bra genomgång om problemet med välgörenhet som konsumtionsvara.

 • Hur vill du bli när du blir gammal? Och hur tror du att du blir? Sur, gaggig, gullig, bullbakande osv.

Jag hoppas och tror att jag kan komma att syssla med forskning, skrivande och/eller politik på heltid. Då kommer jag att bli en sjukt skarp och kunnig tant.

 • Vad tycker du om att så många saker är uppdelat i kön, tex matte och husse, servitris och servitör osv. Tycker du att det borde finnas ett könsneutralt ord för dessa, typ som hen?

Väldigt ofta så använder man ju bara ett av orden fast det finns två. Som i fallet lärare, man säger ju inte lärarinna (eller jag gör i alla fall inte det) eller brandman. Tråkigt nog är det nästan alltid det manliga som blir norm och allmängiltig, men så är det i de absolut flesta språk. Det hade väl varit praktiskt om alla titlar var könsneutrala men jag kommer inte att göra någon ansträngning för att förändra det. Dessutom tror jag att just frågan om språkets könskodning är ganska oviktig ur en jämställdhetssynpunkt.

 • Hund eller katt?

Katt. Hundar luktar illa och så vill de ha uppmärksamhet hela tiden. Men egentligen så vill jag inte ha något djur alls.

 • Hur definierar du en familj?

En grupp (minst två) personer som delar vardag, detta oavsett släktband eller relationsform i övrigt. Jag anser även att ens släkt är ens familj även om man inte delar vardag, även om jag sällan använder ordet familj när jag typ ska hälsa på mina kusiner. Men alla får väl bestämma vem de vill kalla för sin familj, jag skulle däremot inte kalla mina närmaste vänner för familj även om de betyder mycket för mig och att jag i vissa fall står närmre dem än min ”riktiga” familj.

2 reaktioner till “Elva frågor.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *