Helt enkelt företagsdiskriminering.

Detta citat ur en intervju med Carl Bildt är ju fantastiskt. På frågan varför ”jakten på honom”, det vill säga att vissa personer är upprörda på grund av hans eventuella inblandning i folkmord i Etiopien och hans avsaknad av ansvarstagande när några journalister åkte fast då de utforskade hans affärer i området, fortsätter trots att han alltså enligt honom själv står utan skuld så svarar han.

– Svårt att dra allt över en kam. Men bland vissa finns det nästan ett hat mot företagande.

Han har löst gåtan! Anledningen till att folk är arga är alltså inte att Carl Bildt, som alltså är Sveriges utrikesminister, har kontakter i ett företag som har bettet sig som skit i ett annat land och dessutom satt i styrelsen när vissa av dessa saker skedde. Det handlar inte heller om att han tyckte att journalisterna som åkt fast för att de granskat dessa affärer mer eller mindre fick ”skylla sig själva”. Nej, det är en fråga om att det finns ett ”hat mot företag”. Kanske är företagen, och således också Bildt själv som ju har haft samröre med sådana, rentav diskriminerade? I dagens samhälle kan man ju knappt yttra ordet ”egenföretagare” utan att folk ryggar tillbaka! Stackare!

4 reaktioner till “Helt enkelt företagsdiskriminering.”

  1. Etiopiensvennarna har behandlats helt korrekt, för att inte säga milt, av det etiopiska rättsväsendet. De kunde precis lika gärna ha fått varsin kula i skallen. Inte minsta tillstymmelse till sund argumentaton eller balanserad bevakning har presterats av svensk etablissemangsmedia angående varför de bör ha rätt att ta sig in olagligt på främmande lands territorium. Det är tragiskt hur narcissistisk och imbecillt navelskådande man är. Majoriteten av det svenska folket är helt likgiltiga, alternativt positivt inställda till att idiotjävlarna klämdes åt av Etiopierna.

    1. Man ska såklart värna om yttrandefriheten och pressfriheten i den mån man kan, alltså även utomlands. Att det dessutom är ett svenskt företag som granskats gör det mer angeläget.

      1. Visst, jätteangeläget. Inga av svinen som hetsat och gläfst hetsigast mot Bildt har hittills haft några belägg att komma med. Men visst, låt gå för att detta är ”jätteviktigt”. Trist bara att Etiopiens rätt att vidmakthålla en egen rättsstat är oändligt jävla mycket viktigare än detssa två vidrigt självrättfärdiga stalinistononister. Persson svamlade själv fram i videon som läckte ut att vi inte ska ”moralisera” över ONLF metoder. Ok då, men i så fall ska fanimej inte heller så kallad svensk media ”moralisera” över att herrar ”journalister” sitter av några välförtjänta decennier i etiopiskt fängelse. För helvete, det kanske rent av kan bli ett scoop av det hela?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *