Jag är inte skyldig dig ett skit.

Gud alltså. Personer som skriver jävla uppsatser till kommentarer om ditten och datten, typ spekulerar lite fritt kring hur vänstern/feminister är och vad vi tycker och stället lite otrevliga insinuanta frågor, tar upp ämnen som är helt irrelevanta i sammanhanget som de tycker en ska ha en åsikt om och så vidare. Förväntar de sig att en ska svara eller ens läsa tramset? Mitt intresse för lösa spekulationer och aggressiva frågor är tyvärr begränsat, faktiskt ligger det på noll.

”Buhu, du är inte öppen för diskussion”. Jo, det är jag, men inte med vem som helst om vad som helst och på vilka premisser som helst. Att jag inte vill diskutera med dig personligen betyder inte att jag inte kan diskutera med andra. Många personer diskuterar med mig dagligen, även, hör och häpna, sådana som inte delar mina åsikter! Men även om det nu var så att jag inte ville diskutera är väl det också min rättighet. Jag behöver faktiskt inte ”diskutera” med dig eller med någon annan.

Bara för att jag driver en blogg är jag inte din personliga slasktratt som du kan ösa skit i och dessutom förvänta dig uttömmande och typ ”trevlig” respons från. Det är minst lika mycket ditt ansvar att formulera dig på ett lättfattligt och tillmötesgående sätt om du vill ha något slags svar. Jag har absolut ingen skyldighet att släppa igenom, läsa eller svara på din kommentar, och om du går in med attityden att jag har det så blir jag sannolikt ännu mindre taggad på att göra något av detta. Jag är fan inte skyldig dig ett skit.

Nå, detta är inget större problem eftersom jag konsekvent tar bort människor som inte förmår begripa detta grundläggande, men det fascinerar mig verkligen gång på gång hur människor tror sig ha rätt till min uppmärksamhet, min tid och mitt engagemang. Tyvärr, jag lever inte för er.

5 reaktioner till “Jag är inte skyldig dig ett skit.”

  1. Jag stör mig verkligen på hela ”våga ta debatten”-grejen. Att inte VILJA ta debatten med skitstövlar som redan bestämt sig för vad de tycker om dig och inte kommer ändra åsikt vad du än säger, det är inte samma sak som att inte VÅGA ta debatten.

    Själv diskuterar jag ogärna politik med människor som är fast övertygade om att de har rätt för jag är också fast övertygad om att jag har rätt och då kommer man faktiskt ingenstans. Det blir bara ”kast med litet argument”. Jag kastar ett argument som mottagaren inte tar till sig, denne kastar tillbaka ett argument till mig, vilket jag självklart inte heller tar till mig.

  2. Knasigt hur många som inte fattar den grundläggande principen. Ett ”kul” exempel är den här bloggen hejblekk där bloggskribenten i kommentarsfältet markerade att hen kommer att plocka bort alla inlägg som innehåller personpåhopp och skällsord, och fick svaret ”Du är en idiot. Bara för att du inte gillar vad som skrivs är det inte rätt av dig att inte låta alla tankar höras.” Vem är idioten egentligen?

    1. Haha, herregud. En ba: starta era egna bloggar??!?!?!?!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *