Jantelagen.

En grej jag tycker är kul med vissa (ganska många) borgare är att de inte alls är blinda för att strukturer kan finnas. Alltså, de förnekar ju ofta typ rasism, klass, patriarkatet och så vidare men det finns en struktur de bara tror på stenhårt och det är… jantelagen. De är typ helt övertygade om att jantelagen hindrar människor från att bli framgångsrika eftersom en måste skämmas om en blir det.

Vad är grejen med det? Enligt deras synsätt borde jantelagen ju inte vara ett problem eftersom det bara är att kämpa vidare och låta allt rinna av en. Ändå talar de om den som om de vore förtryckta av den. Fast om en tar upp andra förtyckande strukturer så är det ”flum”.

4 reaktioner till “Jantelagen.”

  1. haha det har jag faktiskt inte tänkt på tidigare men det ska jag dra till med nästa gång jag hör borgerliga dråpligheter.

  2. Jante är väl både… då man trycker ner andra ”DU ÄR INTE LIKA BRA SOM OSS” , och då man… trycker ner sig själv ”JAG ÄR INTE LIKA BRA SOM ER”.

    som du säger så verkar dom ju använda jante mot sig själva

    men dom verkar ju även använda jante mot andra . Det är väl dom som höjjer USA, o snackar ner på sverige o svenskarna. Och dom höjjer dom som har bra jobb och sänker dom som inte har lika bra jobb, o sänker dom som är sjuka osv.

    så jag tycker inte borgare är så mycke bättre alls

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *