Kissies Centerpartistiska motsvarighet.

Den här skatten för överviktiga väcker många frågor. Ska det vara en given summa som införs över ett visst BMI eller ska den öka parallellt med övervikten? Ska man ta med bukfetma i ekvationen? Ska man beskattas per kilo eller per BMI-enhet?

Vad jag inte fattar är varför man inte bara kan sluta finansiera hjälp till överviktsrelaterade problem. Inte för att det skulle vara en bra ide det heller, men hellre det än godtyckliga straffskatter för allt möjligt. Man skulle lika gärna kunna straffskatta missbrukare, folk som inte tränar, folk som äter för många ägg, folk som är så jobbiga att de riskerar att få spö och folk som jobbar med hälsovådliga jobb. Det är också ”val” man gör, om man ska vara krass.

Hela iden med skattesystemet är ju att utsatta grupper ska få hjälp av resten av samhället. Annars skulle man ju lika gärna kunna låta folk köpa försäkringar eller nåt, där får man alltid betala utifrån vilken risk det finns för olycka rent statistiskt. Det är så idiotiskt att jag smäller av.

Det som provocerar mig mest är att den här personen knappast tycker såhär på riktigt. Det är en åsikt som är på nivån ”Kissie vill provocera”, snubben vill ju uppenbarligen bara ha publicitet.

9 reaktioner till “Kissies Centerpartistiska motsvarighet.”

 1. Om det är någon folkgrupp som kostar pengar är det väl politiker…

  Låt dem personligen betala för felaktiga beslut…

  Nu är det ju en centerpartist o inte en människa som kommit med förslaget… så det är bara att ignorera….

  M

 2. Straffskatt låter så otroligt förnedrande och kränkande, och då tycker jag ändå sällan att kränkande är ett trevligt ord att använda eftersom folk överanvänder det så otroligt mycket. De blir kränkta för minsta lilla liksom. Men just STRAFFskatt för övervikt… vad fan?! Om jag fortfarande var överviktig enligt BMI hade jag blivit stört jävla sur, och jag blir stört jävla sur nu också eftersom det är så otroligt kasst. Då får man hellre ta bort finansieringen för problem relaterade till övervikt, även om det vore ganska så jävla dumt det med vore det mindre dumt tycker jag. Sen undrar jag: om man nu ska ha straffskatt för övervikt, borde man inte ha det för undervikt också? Alla underviktiga är ju inte heller hälsosamma. Knas.

   1. Alltså ja, om de ska införa den skatten bör de rimligtvis införa den för anorektiker också. Annars är är det väldigt icke jämställt på det planet. Dock tycker jag att straffskatt för både underviktiga & överviktiga är jävligt kasst och jag tror att få med ätstörningar och/eller fetma mår bättre av en sån sak…

 3. Haha, såg btw bilden på han som vill införa denna skatta. Nu kan man inte döma allt efter en enda bild förstås, men han ser ut som en man med en halvfläskig mage som gömmer sig under skjortan. Bukfetma är också farligt. Undrar om han tänkte på att han själv verkar ligga i riskzonen för att betala den där skatten? 😉 fast han kanske inte bryr sig om det inkluderar även honom. De flesta jag stött på med korkade idéer har dock tyckt att de varit bra ända tills de kommit på att de skulle drabbas negativt av dem själva. ><

 4. Nej, jag tvivlar också på att han är seriös. Han har ju rest bort, och ingen journalist har lyckats nå honom, vad jag kunnat se. Dessutom är utgångspunkten om ökade kostnader tveksam. Folk som ligger över ett visst midjemått (att utgå från bukfetma snarare än BMI skulle kanske vara den minst dåliga utformningen av förslaget) lever troligen kortare i genomsnitt än personer med lägre midjemått, och kommer då att vara pensionärer kortare tid och antagligen vara underrepresenterade bland dem som har vårdkrävande sjukdomar i högre åldersgrupper. Kanske uppvägs det av lägre kostnader för vård och produktionsbortfall i lägre åldrar, men det är knappast självklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *