Krönika.

Obs att jag har skrivit en krönika om feminism i bloggvärlden här. Läs den! Avslutningen kan tyckas lite konstig, men anledningen är att jag ska skriva en feministskola som relaterar till bloggvärlden på samma sida på regelbunden basis, troligen med start nästa veckan. Det presenteras inte ordentligt i krönikan vilket är en miss.

Men skriv nu ärligt vad ni tycker. Jag vet inte vad jag tycker själv alls faktiskt. Jag vill att det jag skriver ska vara lättillgängligt och jag vet inte om jag lyckats med det alls. Jag var himla nöjd när jag skickade in den men nu känner jag mig kluven.

9 reaktioner till “Krönika.”

  1. Jättebra krönika! Just Kissie är ju ett perfekt exempel på något som tycks skilja många feminister åt nuförtiden. En del tycker hon är ett offer och ser kvinnoförtryck i hennes bröst, andra tycker det förnedrande ligger i att avfärda henne och andra unga kvinnor som hjärntvättade stackare som inte fattat att man inte blir lycklig av smink. Jag tillhör nog de senare. (Även om just Kissie kanske inte verkar så lycklig innerst inne.)
    Däremot kan man kritisera Kissie och en del andra bloggare för att de gjort sig en karriär på att snacka skit om andra kvinnor och spela korkade.

  2. Hmm… Vet inte vad jag tycker riktigt. Bloggvärlden är ett intressant fenomen och det feministiska perspektivet också. Nu är den här krönikan skriven ur ett feministisk perspektiv, det vet jag. Men på något sätt känns det lite…trist(?) att ta Schulman som exempel. Jag tycker personligen att det är ett puckat uttalande av honom, och det kan vara intressant men ganska förutsägbart att diskutera vad som ligger till grund för hans åsikter. Men på något sätt känner jag att Schulman och det uttalandet är inte ens värd en suck till fundering. Han är efter och trist. Och…förutsägbart enkel i den frågan. Vad jag vill komma fram till är att jag tycker A S är tråkig som utgångspunkt i en intressant studie.
    Vad gäller Kissie tycker jag att hon har precis lika mycket rätt till plats som vem som helst, men kan tycka att det är synd att det jag ser som självdestruktivt beteende ligger till grund för en sådan idoldyrkan hos unga tjejer – då jag förstått att många vill vara som hon. På samma sätt som jag skulle tycka att en person med utåtriktade destruktiva beteenden skulle vara dålig som förebild. MEN det är min personliga åsikt om just Kissie(s blogg) och den är precis lika lite intressant som Schulmans, i sammanhanget. Hoppas du förstår hur jag tänker, jag kan inte läsa vad jag skrivit nu och misstänker att det kan vara snurrigt.

    Annars tycker jag att du skriver på ett bra sätt och, som sagt, om ett intressant ämne. Och du är smart – så krönikan är bra.

    1. Det är absolut rimliga invändningar. Vill dock påpeka att enda anledningen till att Schulman står som exempel är att han gjort det mesta kända uttalandet i den kategorin, medelålders män som dissar ”bloggtjejer”.

      Rörande Kissie så tycker jag inte heller att hon representerar sunda värderingar, men sättet som folk avvisar henne på anser jag är osmakligt,

      1. Ang Schulman; jag förstår.

        Ang Kissie; håller med. Förstår att många reagerar starkt negativt på hennes blogg och hon vill ju skapa rubriker med den, vad jag förstått av hennes egna uttalanden. Men det försvarar sannerligen inget osmakligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *